• Stara boljka pratila igračice Proletera i na gostovanju u Kraljevu

    ŽKK Kraljevo – ŽKK Proleter 023 88:73 (20:24, 21:11, 26:22, 21:16)   Košarkašice zrenjaninskog Proletera pretrpele su i osmi ovosezonski poraz. One su u okviru 9. kola najelitnijeg domaćeg takmičenja poražene na gostovanju u Kraljevu rezultatom 88:73.   Bile su Zrenjaninke dostojan rival u prvoj i uvodnim minutama druge četvrtine, kada su konstantno i bile u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Stara boljka pratila igračice Proletera i na gostovanju u Kraljevu

    ŽKK Kraljevo – ŽKK Proleter 023 88:73 (20:24, 21:11, 26:22, 21:16)

     

    Košarkašice zrenjaninskog Proletera pretrpele su i osmi ovosezonski poraz. One su u okviru 9. kola najelitnijeg domaćeg takmičenja poražene na gostovanju u Kraljevu rezultatom 88:73.

     

    Bile su Zrenjaninke dostojan rival u prvoj i uvodnim minutama druge četvrtine, kada su konstantno i bile u vođstvu. Međutim, stara boljka je pratila izabranice Marka Marinkova i na ovoj utakmici. Košarkašice Proletera dozvolile su sebi da naprave veliki pad u igri, što je došlo do izražaja u periodu od 14. do 19. minuta. Tih kobnih pet minuta druge četvrtine, u kojima nisu postigle ni jedan poen, koštale su zrenjaninske crveno-bele. Ekipa Kraljeva je dostigla njihovu prednost i prešla u vođstvo.

     

    Kraljevčanke su tokom treće četvrtine održavale stečenu prednost, da bi se košarkašice Proletera u 36. minutu primakle na samo tri poena zaostatka. Mnogi su u tim trenucima pomislili da je na pomolu veliko iznenađenje i da Zrenjaninke mogu doći i do pobede. Međutim, ponovni veliki pad u igri gošći u poslednja četiri minuta susreta rezultirao je da košarkašice Kraljeva naprave seriju 12:0, te meč završe sa ubedljivom pobedom od petnaest poena razlike.

     

    Najefikasnija u redovima ŽKK Proleter 023 bila je Sofija Olić sa 25 postignutih koševa. Treba napomenuti i sjajno izdanje Jele Vidačić, koja je uz 19 poena upisala i 16 skokova, te na taj način ostvarila dabl dabl učinak. Dvocifrene u redovima Zrenjaninki bile su i Marina Stojić sa 13, kao i Jelena Muratović sa 10 upisanih poena.

     

    Nakon ovog poraza, izabranice Marka Marinkova i dalje zauzimaju poslednju, desetu poziciju na tabeli prvoligaškog karavana. U narednom, 10. kolu, pred Zrenjaninkama je još jedan težak zadatak, jer im sledi novo gostovanje. Ovog puta rival zrenjaninskim crveno-belima u derbiju začelja biće ekipa ŽKK Student Radnički iz Niša.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport