• Srbiju učinili ponosnom: Dvaput u danu promenili istoriju srpskog plivanja

    Štafeta Srbije u trci na 4×100 kraul, koju čine plivač Proletera iz Zrenjanina Nikola Aćin, zatim Velimir Stjepanović, Andrej Barna i Uroš Nikolić, postigla je izuzetan rezultat na FINA Svetskom prvenstvu u plivanju, koje je održano u Budimpešti.   Naša štafeta je prvo izborila finale za Srbiju u disciplini 4×100 kraul u konkurenciji muškaraca. Srbija […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Srbiju učinili ponosnom: Dvaput u danu promenili istoriju srpskog plivanja

    Štafeta Srbije u trci na 4×100 kraul, koju čine plivač Proletera iz Zrenjanina Nikola Aćin, zatim Velimir Stjepanović, Andrej Barna i Uroš Nikolić, postigla je izuzetan rezultat na FINA Svetskom prvenstvu u plivanju, koje je održano u Budimpešti.

     

    Naša štafeta je prvo izborila finale za Srbiju u disciplini 4×100 kraul u konkurenciji muškaraca. Srbija je po prvi prvi put imala učesnike u finalnoj trci u ovoj disciplini.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninac Nikola Petković kapiten omladinske reprezentacije Srbije

     

    Nikola, Velimir, Uroš i Andrej su se kvalifikovali sa isplivanim rezultatom 3:14,26.

     

    Štafeta Srbije je u finalu zauzela istorijsko osmo mesto u svetu, sa vremenom 3:13,83.

     

    „Ovo je izuzetan rezultat štafete 4x100kraul na FINA Svetskom prvenstvu u plivanju. Nikola Aćin, Velimir Stjepanović, Andrej Barna i Uroš Nikolić su učinili Srbiju ponosnom jer su dva puta u istom danu promenili istoriju srpskog plivanja“, saopštio je Plivački savez Srbije.

     

    Zlatna medalja je, inače, pripala selekciji SAD, koja je pobedila sa 3:09,34. Drugi su bili Australijanci, a treći Italijani.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Srbija je na Svetskom prvenstvu u Gvangdžuu 2019. završila učešće u polufinalu, pa je rezultat iz Mađarske veliki korak za srpsko plivanje.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport