• Srbija pobedila Finsku, nezapamćena atmosfera u Kristalnoj dvorani!

    Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras u zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani Finsku rezultatom 95:75.   Utakmica je odigrana u okviru priprema za Svetski šampionat u Kini.   Prvu četvrtinu karakterisao je gotovo nestvaran procenat šuta reprezentacije Finske kako za tri tako i za dva poena. Ali, i pored toga, rezultat je nakon prvih deset minuta bio […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Srbija pobedila Finsku, nezapamćena atmosfera u Kristalnoj dvorani!

    Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras u zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani Finsku rezultatom 95:75.

     

    Utakmica je odigrana u okviru priprema za Svetski šampionat u Kini.

     

    Prvu četvrtinu karakterisao je gotovo nestvaran procenat šuta reprezentacije Finske kako za tri tako i za dva poena. Ali, i pored toga, rezultat je nakon prvih deset minuta bio 28:25 za reprezentaciju Srbije.

     

    U drugoj četvrtini nastavila se egal borba za svaki poen, a ključnog igrača srpske reprezentacije Teodosića nije služio šut. Tek trojkom Simonovića Srbija se diže na sedam poena razlike, da bi Stefan Jović zaključio poluvreme rezultatom 54:36.

     

    srbija

     

    Loše je počelo drugo poluvreme po reprezentaciju Srbije. Došlo se do rezultata 54:48. Prelomila je trojka Jovića za 57:48, a onda je ušao Marjanović i sa nekoliko poena dogurao do 73:56. Nastavio je Simonović i Srbija je došla do 18 poena razlike – 78:60.

     

    Reprezentacija Srbije meč je privela kraju rutinski za konačnih 95:75.

     

    U prepunoj Kristalnoj dvorani večeras je vladala sjajna atmosfera. Zrenjaninci su sve vreme bodrili naš najbolji košarkaški tim.

     

    srbija

     

    Prethodno je za srpske košarkaške, selektora Aleksandra Đorđevića i čelnike Košarkaškog saveza Srbije priređen prijem u Gradskoj bašti. Domaćin prijema bio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

     

    Selektor Aleksandar Đorđević i igrači upisali su se u knjigu utisaka. Takođe, Janjić i Đorđević su razmenili poklone, pa je tako Janjić na poklon dobio dres reprezentacije s potpisima igrača, dok je selektoru uručena slika s njegovim likom.

     

    Posle meča u Zrenjaninu, ekipa se vraća za Beograd gde će u subotu, od 21 sat, protiv Litvanije u „Štark areni” imati oproštaj od srpske publike.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Još fotografija sa večerašnje utakmice možete pogledati sutra na portalu zrenjaninski.com.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport