• Sportski talenti: Vuk Radlinski prve kopačke dobio za rođendan od dede

    Još se sumiraju utisci sa prošlonedeljnog, šestog po redu Zrenjaninskog polumaratona, a mišljenja učesnika su nepodeljena – bio je to praznik sporta, zdravog života, druženja, muzike i pozitivnih vibracija. Među onima koji su nastupili u polumaratonu i pratećim trkama bilo je učesnika svih generacija i zanimanja. U trci zadovoljstva, na stazi dugoj sedam kilometara, učestvovao […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Sportski talenti: Vuk Radlinski prve kopačke dobio za rođendan od dede

    Još se sumiraju utisci sa prošlonedeljnog, šestog po redu Zrenjaninskog polumaratona, a mišljenja učesnika su nepodeljena – bio je to praznik sporta, zdravog života, druženja, muzike i pozitivnih vibracija. Među onima koji su nastupili u polumaratonu i pratećim trkama bilo je učesnika svih generacija i zanimanja. U trci zadovoljstva, na stazi dugoj sedam kilometara, učestvovao je i Vuk Radlinski, mladi fudbaler Radničkog iz Zrenjanina i učenik prvog razreda Zrenjaninske gimnazije. Vuk je na manifestaciju došao sa drugarom i obojica su istrčala celu stazu.

     

    – Prvi put sam učestvovao, jer je tatina firma bila jedan od sponzora Zrenjaninskog polumaratona. Baš sam hteo da trčim i uspeo sam da se organizujem. Istrčao sam trku zadovoljstva i uopšte nije bilo teško. Nadam se da ću sledeće godine, ako sve bude u redu, istrčati i polumaraton od 21 kilometar – rekao je za portal zrenjaninski.com Vuk Radlinski.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Strelac dva gola Nikola Bajat: Cilj Jedinstva je plasman u viši rang

     

    Vuk je rođen 15. maja 2007. godine i sin je poznatog rukometnog trenera Darka Radlinskog. Fudbalom je počeo da se bavi u prvom razredu, i to u Fudbalskom klubu Bambi, gde treniraju mlađe kategorije.

     

    – Bilo je leto i lepo vreme. Dosta drugara iz škole je u tom trenutku treniralo fudbal i slušajući njihove priče jednostavno me je privukao ovaj sport. Takođe, puno članova moje porodice je igralo fudbal – tata se njime bavio pre rukometa, zatim deda… Prve kopačke sam dobio za rođendan od dede i to je značilo da ću se baviti fudbalom. Eto, već je sedma godina kako treniram – naglašava naš mladi sagovornik.

     

    On dodaje da je probao i rukomet, pa ga je jedno kraće vreme trenirao. Ipak, ispostavilo se da mu je fudbalska lopta puno zanimljivija od rukometne.

     

    – Posle određenog vremena u Bambiju prešao sam u Radnički i nastupao za pionire i mlađe kadete. Sada sam kadet. Za to vreme sam menjao pozicije na terenu, dok nisam dobio ulogu beka. To mi je sada stalna pozicija – kaže ovaj vredni i talentovani momak.

     

    vuk radlinski

     

    Prava prijateljstva u klubu

     

    Prema njegovim rečima, atmosfera u klubu je odlična. Za to je zaslužan i njihov trener Dušan Tanasić.

     

    – Svi se znamo, dugo smo zajedno i mislim da su to prava prijateljstva – kaže Vuk o svojim saigračima, koji trenutno nastupaju u Kadetskoj ligi Vojvodine.

     

    Kadeti Radničkog su slabo počeli ovu takmičarsku sezonu, ali se Vuk nada da će u nastavku uhvatiti pobednički ritam.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Dobili smo nove igrače, pa se još uigravamo. Nadam se da će uskoro krenuti i rezultati, jer se spremamo naporno za svaku utakmicu – ističe Vuk Radlinski, čiji su omiljeni domaći i strani klubovi Crvena zvezda i Čelzi, a igrač – defanzivac crveno-belih Strahinja Eraković.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport