Sport Vesti Zrenjanin

Sportski savezi Zrenjanina i Beograda sklopili sporazum o saradnji

sportski savezi zrenjanina i beograda

Sportski savezi Zrenjanina i Beograda sklopili su sporazum o saradnji ovih organizacija. Sporazum o saradnji potpisali su generalna sekretarka Sportskog saveza Grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković i predsednik Sportskog saveza Grada Beograda Dragan Tomašević.

 

Sporazumom se utvrđuju okviri za raznoliku saradnju, od združenog učešća u sportskim projektima i poduhvatima, do edukativnih programa.

 

Vukosava Đapić Atanacković posebno ističe značaj sporazuma na planu edukacije sportskih radnika i stručnjaka. Čelnik beogradskog Saveza Dragan Tomašević je naglasio da je Zrenjanin jedna od najsportskijih sredina u Srbiji.

 

– To je pravi primer grada sportova koji može da se pohvali čak i jednim sportskim muzejom. Sporazumom sa Zrenjaninom definisaćemo više oblika međusobne saradnje dva sportska saveza. Među glavnim aktivnostima su edukativni programi. Iz ovog sporazuma proističe konkretna beneficija za Sportski savez Zrenjanina i njegove članove. To je besplatno učešće na svim našim edukacijama koje se organizuju najmanje jednom mesečno – napomenuo je Tomašević.

 

On je istakao da se edukacije u režiji Sportskog saveza Beograda izvode uz angažovanje najeminentnijih predavača iz raznih oblasti, od medicine, sportskog prava, generalnog menadžmenta u sportu…

 

Sportski savezi Zrenjanina i Beograda iskazaće svoje kapacitete

 

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura. On je naglasio dobru saradnju koju Zrenjanin ostvaruje sa granskim sportskim savezima u Srbiji.

 

– Ozvaničili smo saradnju na sportskom planu sa Gradom Beogradom i mislim da ćemo zajedno, na obostrano zadovoljstvo, iskazati i naše kapacitete i rezultate. Njih možemo u narednom periodu da unapređujemo – istakao je Salapura.

 

On je podsetio i na značajnu godišnjicu.

 

– Zrenjaninski olimpijci dali su veliki doprinos olimpijskom pokretu na ovim prostorima osvajanjem dvadeset dve olimpijske medalje. Ali, setimo se i čoveka koji je rođen i školovan u našem gradu i koji je, zajedno s Pjerom de Kubertenom, jedan od osnivača modernih olimpijskih igara. U pitanju je dr Ferenc Kemenj, čija je bista postavljena u Aleji velikana u Karađorđevom parku, i koji je rođen pre 160 godina – naglasio je Salapura.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM