Sport

SPORTSKI SAVEZ SUMIRAO REZULTATE

ZRENJANIN – Sumirajući rezultate rada Sportskog saveza grada Zrenjanina, generalni sekretar Simo Salapura konstatuje da je 2015. bila jedna od najuspešnijih godina u minulom periodu, kako u sportsko – takmičarskom, tako i u organizacionom smislu.

Nagrada grada Zrenjanina - Simo Salapura (u sredini)
Nagrada grada Zrenjanina – Simo Salapura (u sredini)

Sve je krunisano dobijanjem priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ i tradicionalne godišnje Nagrade grada Zrenjanina.

– Bili smo, između ostalog, uključeni u organizaciju brojnih sportskih manifestacija poput Međunarodnog turnira u košarci gde smo ugostili ekipe iz Rima, Zagreba, Barselone, Madrida… Zatim smo bili suorganizatori Bič volej turnira, čiji je promoter naš proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić, a po prvi put grad je bio domaćin Sportskih igara mladih. Uz ove manifestacije Zrenjanin je bio i odličan domaćin Džudo i tekvondo balkanskog prvenstva – podseća Salapura na samo neke od događaja u prošloj godini.

Lane su Zrenjanince obradovali i brojni sportisti i ekipe sa zapaženim rezultatima ostvarenim na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

– Ne želim ničiji uspeh da umanjim, ali ističem nove superligaše, odbojkašice MD Zrenjanina i odbojkaše Kleka, zatim svetsku medalju rvača Davora Štefaneka, prvu medalju sa Evropskih olimpijskih igara za rvača Viktora Nemeša, kao i ekipnu titulu rvača Proletera. Obradovali su nas i uspesi takmičara Hendi sporta na Olimpijskim igrama Specijalne olimpijade u Los Anđelesu – navodi Salapura, uz napomenu da Sportski savez grada Zrenjanina u ovoj godini očekuju brojni izazovi u smislu organizacije završnog kvalifikacionog turnira u rvanju, međunarodnih turnira u rukometu i košarci, proslavi 60 godina od osvajanja titule košarkaša Proletera…

Ima, međutim, i stvari sa kojima su u Sportskom savezu nezadovoljni, a pre svega se tiču nezainteresovanosti sportskih organizacija za edukaciju, usavršavanje i prihvatanje promena u sistemu sporta.

– Neophodno je agilno rukovodstvo u sportskim organizacijama koje će neophodna sredstva za funkcionisanje klubova pronalaziti i van lokalnog bužeta. Vođenje sportske organizacije ne može biti hobi, jer podrazumeva usklađenost sa preko dvadeset zakona i podzakonskih akata i konstantnu edukaciju – napominje Salapura i upozorava da statistika pokazuje da broj juniorskih selekcija rapidno opada u svim sportskim granama.

U zrenjaninski Sportski savez, inače, učlanjeno je 179 sportskih organizacija. Najzastupljenija i najmasovnija sportska grana je fudbal sa preko 1.500 sportista u preko 30 fudbalskih klubova.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM