• SPORTSKI SAVEZ SUMIRAO REZULTATE

    Održane brojne manifestacije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Sumirajući rezultate rada Sportskog saveza grada Zrenjanina, generalni sekretar Simo Salapura konstatuje da je 2015. bila jedna od najuspešnijih godina u minulom periodu, kako u sportsko – takmičarskom, tako i u organizacionom smislu.

    Nagrada grada Zrenjanina - Simo Salapura (u sredini)
    Nagrada grada Zrenjanina – Simo Salapura (u sredini)

    Sve je krunisano dobijanjem priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ i tradicionalne godišnje Nagrade grada Zrenjanina.

    – Bili smo, između ostalog, uključeni u organizaciju brojnih sportskih manifestacija poput Međunarodnog turnira u košarci gde smo ugostili ekipe iz Rima, Zagreba, Barselone, Madrida… Zatim smo bili suorganizatori Bič volej turnira, čiji je promoter naš proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić, a po prvi put grad je bio domaćin Sportskih igara mladih. Uz ove manifestacije Zrenjanin je bio i odličan domaćin Džudo i tekvondo balkanskog prvenstva – podseća Salapura na samo neke od događaja u prošloj godini.

    Lane su Zrenjanince obradovali i brojni sportisti i ekipe sa zapaženim rezultatima ostvarenim na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

    – Ne želim ničiji uspeh da umanjim, ali ističem nove superligaše, odbojkašice MD Zrenjanina i odbojkaše Kleka, zatim svetsku medalju rvača Davora Štefaneka, prvu medalju sa Evropskih olimpijskih igara za rvača Viktora Nemeša, kao i ekipnu titulu rvača Proletera. Obradovali su nas i uspesi takmičara Hendi sporta na Olimpijskim igrama Specijalne olimpijade u Los Anđelesu – navodi Salapura, uz napomenu da Sportski savez grada Zrenjanina u ovoj godini očekuju brojni izazovi u smislu organizacije završnog kvalifikacionog turnira u rvanju, međunarodnih turnira u rukometu i košarci, proslavi 60 godina od osvajanja titule košarkaša Proletera…

    Ima, međutim, i stvari sa kojima su u Sportskom savezu nezadovoljni, a pre svega se tiču nezainteresovanosti sportskih organizacija za edukaciju, usavršavanje i prihvatanje promena u sistemu sporta.

    – Neophodno je agilno rukovodstvo u sportskim organizacijama koje će neophodna sredstva za funkcionisanje klubova pronalaziti i van lokalnog bužeta. Vođenje sportske organizacije ne može biti hobi, jer podrazumeva usklađenost sa preko dvadeset zakona i podzakonskih akata i konstantnu edukaciju – napominje Salapura i upozorava da statistika pokazuje da broj juniorskih selekcija rapidno opada u svim sportskim granama.

    U zrenjaninski Sportski savez, inače, učlanjeno je 179 sportskih organizacija. Najzastupljenija i najmasovnija sportska grana je fudbal sa preko 1.500 sportista u preko 30 fudbalskih klubova.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport