Sport Vesti Zrenjanin

Sportski savez Grada Zrenjanina i ove godine na Sajmu sporta

sportski savez grada zrenjanina

Sajam sporta, osmi po redu, otvoren je danas u Beogradu, a na njemu, već po tradiciji, učestvuje i Sportski savez Grada Zrenjanina.

 

Na štandu Sportskog saveza do kraja nedelje biće, osim zrenjaninskog sporta, promovisana i turistička ponuda grada Zrenjanina.

 

Svečanom otvaranju manifestacije prisustvovali su pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura i generalna sekretarka Sportskog saveza Grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković. Zrenjaninski štand posetili su i naši vrhunski sportisti – stonoteniser Ilija Majstorović, rvači Viktor i Mate Nemeš, kao i mnogi drugi.

 

– Sportski savez Grada Zrenjanina od početka učestvuje na ovoj sajamskoj manifestaciji. Veoma mi je drago što se veliki broj naših sportista i sportskih radnika odazvao pozivu da poseti naš štand. Dobro smo se organizovali u promociji zrenjaninskog sporta, a imamo sa čime da se pohvalimo, jer je sport jedan od brendova našeg grada – istakla je Vukosava Đapić Atanacković.

 

Pročitajte još: Zrenjanin ovog vikenda domaćin nekoliko sportskih događaja

 

Simo Salapura je iskoristio priliku da kontaktira sportiste i funkcionere i pokrajinskog i republičkog saveza.

 

– Ovo je prilika da razmenimo iskustva i dogovorimo nove oblike saradnje, kao i da zajednički pravimo planove za unapređenje sporta u predolimpijskoj godini. Zrenjanin je i do sada imao odličnu saradnju sa pokrajinskim i republičkim organizacijama, kao i sa sportskim savezima. Srbija mnogo ulaže u razvoj sporta, to je primetno i u našem gradu. Mnogo je urađeno, a još su ambiciozniji planovi za naredni period – naglasio je Salapura.

 

 

Ilija Majstorović: Sve više mladih posećuje Sajam sporta

 

Među onima koji su posetili štand Sportskog saveza Grada Zrenjanina bio je i reprezentativac Srbije u stonom tenisu i član Stonoteniskog kluba Banat Ilija Majstorović.

 

– Godinama posećujem Sajam sporta u Beogradu i raduje me što sve više mladih dolazi na ovu manifestaciju. To je sada već tradicija. A verujem da će u narednim godinama broj učesnika nastaviti da raste. Dolazi nam olimpijska godina, svi verujemo u dobre rezultate i uspehe i mislim da će se sport u Srbiji, pa tako i u Zrenjaninu, podići na još viši nivo – izjavio je Majstorović.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM