• Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine okupila oko 6000 učesnika

    Deveta Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine (SOŠOV) svečano je otvorena danas u Kristalnoj dvorani i trajaće do nedelje, 22. maja. Na ovom velikom sportskom događaju učestvuje oko 6000 sportista osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, njihovih trenera, službenih lica, volontera i gostiju.   Takmičari će se nadmetati u ukupno 15 sportskih disciplina u sportskim objektima, kao i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine okupila oko 6000 učesnika

    Deveta Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine (SOŠOV) svečano je otvorena danas u Kristalnoj dvorani i trajaće do nedelje, 22. maja. Na ovom velikom sportskom događaju učestvuje oko 6000 sportista osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, njihovih trenera, službenih lica, volontera i gostiju.

     

    Takmičari će se nadmetati u ukupno 15 sportskih disciplina u sportskim objektima, kao i školskim salama ne samo u gradu, već i u okolnim selima. Tokom trajanja manifestacije biće realizovani i mnogobrojni dodatni edukativni programi.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Mačevaoci Omladinca dostojno su branili boje kluba i grada

     

    Nosilac projekta Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine je Pokrajinska vlada i njen resorni sekretarijat za sport i omladinu, zajedno sa Savezom za školski sport Vojvodine. U njihovo ime obratio se i manifestaciju proglasio otvorenom predsednik Organizacionog odbora SOŠOV, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

     

    – Razvoj školskog sporta jedan je od prioriteta Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Kroz konkurse ulažemo sredstva u mlade sportske talente, u fiskulturne sale, javne sportske terene, sportske rekvizite… Podržavamo mnoge sportske manifestacije i takmičenja i trudimo se da sport što više približimo mladim generacijama – rekao je Basta.

     

    sportska olimpijada školske omladine vojvodine

     

    Istakao je da se popularizacijom sporta među školskom decom ne utiče samo na jačanje njihovog fizičkog zdravlja nego i na jačanje volje i istrajnosti.

     

    – Stvaranjem zdrave konkurencije, kroz školska takmičenja, mladi koji tek započinju svoj sportski staž uz pomoć i podršku svojih nastavnika uče se fer odnosu na terenu ali i u životu. Dragi takmičari, želim da ova Olimpijada protekne na najbolji mogući način i da sa ovog mesta pošaljemo najlepšu sliku širom naše zemlje. To je slika sporta, mladosti, druženja i budućih šampiona. Mi smo tu da stvaramo uslove, a vi ste tu da nas činite ponosnima – poručio je Dane Basta.

     

    Zahvalnost gradonačelnika

     

    Okupljene je pozdravio i potpredsednik Organizacionog odbora SOŠOV i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Dobrodošli u grad koji je jedini i prvi u Srbiji poneo titulu Evropskog grada sporta za 2021. godinu. Želim da se u narednom periodu ponovo vidimo u našem gradu, da li kao sportisti, ili kao posetioci naših turističkih potencijala. Posebnu zahvalnost želim da izrazim Vladi Vojvodine i Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu. Oni su podržali razne vidove sportskih manifestacija u našem gradu a jedna od njih jeste i SOŠOV – poručio je Salapura.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport