• SPORTOBIR CUP: Obezbeđeno učešće velikog broja klubova

    „Sportobir cup“, međunarodni turnir u malom fudbalu za mlađe kategorije, koji će biti održan u okviru manifestacije „Dani piva“, danas je najvaljen na konferenciji za novinare u Gradskoj kući.   – Zrenjanin kao grad sporta trudi se da organizuje mnoge sportske manifestacije, među koje se svrstava i ovaj turnir. Na turniru će ove godine učestvovati […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    SPORTOBIR CUP: Obezbeđeno učešće velikog broja klubova

    „Sportobir cup“, međunarodni turnir u malom fudbalu za mlađe kategorije, koji će biti održan u okviru manifestacije „Dani piva“, danas je najvaljen na konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

     

    – Zrenjanin kao grad sporta trudi se da organizuje mnoge sportske manifestacije, među koje se svrstava i ovaj turnir. Na turniru će ove godine učestvovati oko hiljadu učesnika, što je zaista impozantna brojka. Imamo ekipe od Subotice do Novog Pazara, svih uzrasta, a turnir će se igrati na tri lokacije – najavio je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura.

     

    A u ime organizatora turnira, Danilo Bjelica, iz Fudbalskog kluba Sporto, izrazio je zadovoljstvo što je Grad Zrenjanin zdušno podržao organizovanje turnira, koji se ove godine održava po drugi put.

     

    – Važno je da smo postigli masovnost i obezbedili učešće velikog broja klubova – istakao je Bjelica.

     

    Jedan od promotera, poznati zrenjaninski fudbalski internacionalac Marko Zorić, podsetio je da su njegovi fudbalski počeci bili u Zrenjaninu.

     

    – Drago mi je što se u Zrenjaninu organizuje ovakav turnir, koji će postati tradicija, jer je to važan korak u afirmaciji fudbala kod najmlađih kategorija. A mi svi moramo da se potrudimo da vratimo fudbal u Zrenjanin, sećajući se nostalgično vremena kada su ovde igrali fudbalski velikani, kada se tražila karta više. Nadam se da će ovde neki novi klinci, uz našu pomoć, graditi uspešne fudbalske karijere i da će Zrenjanin ponovo biti važan fudbalski centar – naglasio je Zorić.

     

    Pomoć u organizaciji turnira obećana je i iz Kancelarije za mlade.

     

    – Omladinski klub Zrenjanin i Kancelarija za mlade rado su se odazvali pozivu organizatora da pomognu u organizaciji turnira i naši volonteri biće tu kao logistička, protokolarna i svaka druga podrška. Svoju pomoć obećala je i strukovna orgnizacija fudbalskih sudija grada Zrenjanina – najavio je Marko Miškeljin iz Kancelarije za mlade.

     

    A u ime sponzora, kompanije „BB trade“ i „PerSu marketa“, Andrijana Marković iz marketing službe „PerSu marketa“, obećala je pomoć i podršku, kako u organizaciji tako i u zajedničkom promovisanju turnira.

     

    Do sada je, inače, potvrđeno učešće 50 ekipa, među kojima su i FK Partizan, FK Vojvodina, Brašov iz Rumunije, Vašaš iz Mađarske… Prijavljivanje nije završeno, pa se očekuje da konačna brojka bude veća.

     

    Na turniru će se nadmetati mališani za svako godište posebno, u rasponu od 2010. do 2004. Za sve učesnike obezbeđene su diplome, a za četiri prvoplasirane ekipe u generaciji nagrade su pehari i medalje. Posebno će nagrađeni biti fer plej tim i pojedinci, najperspektivniji igrač, najbolji strelac, najbolji igrač u generaciji, ekipa sa najviše postignutih golova, najbolji golman i najbolji trener. Turnir će 27. avgusta otvoriti timovi najmlađih godišta, 2009. i 2010.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport