• Sofija Deurić u izolaciji provela 52 dana, nakon toga donirala krvnu plazmu

    Odbojkašica Sofija Deurić, nakon ozdravljenja od korone, bez dvoumljenja se prijavila za listu davalaca krvne plazme. Već je jednom bila davalac i čeka sledeći poziv.   Ova vedra devojka verovatno je rekorder u Srbiji po broju dana provedenih u izolaciji zbog koronavirusa. U izolaciji je, naime, provela gotovo osam nedelja, preciznije 52 dana. Zatičemo je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Sofija Deurić u izolaciji provela 52 dana, nakon toga donirala krvnu plazmu

    Odbojkašica Sofija Deurić, nakon ozdravljenja od korone, bez dvoumljenja se prijavila za listu davalaca krvne plazme. Već je jednom bila davalac i čeka sledeći poziv.

     

    Ova vedra devojka verovatno je rekorder u Srbiji po broju dana provedenih u izolaciji zbog koronavirusa. U izolaciji je, naime, provela gotovo osam nedelja, preciznije 52 dana. Zatičemo je u Soko Banji, na odmoru, gde čeka početak priprema za sledeće prvenstvo.

     

    Pročitajte još: Poznati parovi trećeg kola Kupa Fudbalskog saveza područja Zrenjanin

     

    – Osetila sam simptome 16. marta, dva dana nakon završetka prvenstva i poslednje utakmice. A tek krajem aprila imala sam prvi negativan rezultat testiranja. Bilo je teško provoditi vreme u izolaciji, ali uspevala sam malo da radim i na kondiciji. I moja porodica je bila u izolaciji. Nakon ozdravljenja čula sam da krvna plazma nas koji smo ozdravili može da pomogne bolesnicima sa težim simptomima i odmah sam se prijavila za davaoca. U junu sam uradila jedan protokol, a sada čekam novi poziv. U Novom Sadu su mi rekli da mogu da budem davalac četiri puta i ja sam spremna na to – kaže za portal zrenjaninski.com Sofija Deurić, koja igra na poziciji srednjeg blokera u Ženskom odbojkaškom klubu Klek.

     

    Ona ističe da humanost, posebno kod sportista, mora biti jedan od prioriteta.

     

    Sofija nije uspešna samo kao sportista, niti prepoznatljiva samo po spremnosti na humane poduhvate. Ona je i odličan student. Prošle godine je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu, a sada su joj ostala tri ispita do master diplome. Oni koji je dobro poznaju nemaju sumnje da će i to uskoro biti uspešno završeno.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin