Sport Vesti Zrenjanin

Sjajan učinak plivača Proletera na prvenstvu Vojvodine u Novom Sadu

učinak plivača proletera

U Novom Sadu je za vikend održano pojedinačno i ekipno prvenstvo Vojvodine za pionire i kadete na kom su učestvovala 262 takmičara iz 19 klubova.

 

Plivački klub Proleter je nastupio sa 37 takmičara. Oni su osvojili 22 medalje – najviše medalja od svih klubova.

 

Proleter je ekipno zauzeo treće mesto i u konkurenciji pionira i u konkurenciji kadeta.

 

Justin Cvetkov je proglašen za najboljeg pionira, a Lena Stoiljkovski za najbolju kadetkinju na takmičenju.

 

Treneri ekipe su bili Radišić, Borić i Gogić.

 

Zlatne medalje osvojili su Justin Cvetkov (dve), Lena Stoiljkovski (dve), Sara Šuša (dve), Ognjen Kovačević, Lara Lilić, dečaci u štafeti 4×50 metara slobodno i devojčice u štafeti na 200 metara slobodno.

 

Srebrne medalje osvojili su Ognjen Kovačević (dve), Justin Cvetkov (dve), Sara Šuša (dve), Viktorija Trankulov i devojčice u štafeti 4×50 mešovito.

 

Bronzane medalje osvojili su dečaci u štafeti 4×50 metara slobodno, Viktorija Trankulov, Lena Stoiljkovski i devojčice u štafeti 4×50 metara slobodno.

 

učinak plivača proletera

 

Još 22 medalje u Novom Sadu

 

U Novom Sadu je za vikend održano i otvoreno prvenstvo Vojvodine za juniore i apsolutno. Na njemu je učestvovalo 176 takmičara iz 22 kluba iz Srbije i Švedske. Plivački klub Proleter je nastupio sa 20 takmičara, koji su osvojili 22 medalje. Ekipno, plivači Proletera zauzeli su treće mesto.

 

Treneri su bili Jocić i Radišić.

 

Zlatne medalje osvojili su Marko Vujin, Nikola Marić (dve) i muška štafeta 4×100 metara mešovito.

 

Srebrne medalje su osvojili Marko Vujin, Nikola Marić (četiri), Aleksandar Lilić, Lena Stoiljkovski i Enja Katnić (dve).

 

Bronzane medalje osvojili su Marko Vujin (dve), Bogdan Kovačević, muška štafeta 4×100 metara slobodno, Anđela Stevanov (dve), Enja Katnić (dve) i ženska štafeta 4×100 metara mešovito.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM