Sport Vesti Zrenjanin

Savladao izuzetno težak teren: Zrenjaninac Ajredin Ajeti šampion Srbije u kros duatlonu

zrenjaninac ajredin ajeti

Zrenjaninac Ajredin Ajeti, član Triatlon kluba Sava iz Sremske Mitrovice, osvojio je titulu šampiona Srbije u apsolutnoj konkurenciji na prvenstvu Srbije u kros duatlonu „4. dabrova trka Zasavica“. Ajredin je ujedno postao i AG 2 (31-40) prvak Srbije.

 

Trka je bodovana i za prvenstvo Vojvodine za takmičare iz vojvođanskih klubova, tako da je poneo i titulu prvaka Vojvodine u apsolutnoj i AG 2 kategoriji.

 

PROČITAJTE JOŠ: Juniorski šampion Evrope Georgi Tibilov novi član Rvačkog kluba Proleter

 

U specijalnom rezervatu prirode „Zasavica“, pored Sremske Mitrovice, 1. aprila je održano prvenstvo Srbije u kros duatlonu. U pitanju je disciplina triatlona koja podrazumeva trčanje i vožnju MTB bicikla na distancama – 3km trčanja, 10km bicikla i 2km trčanja.

 

Specifičnost ove discipline je ta što se takmičenje održava van uređenih terena, drumova ili staza za vožnju i trčanje, u uslovima slobodne prirode.

 

– Trka je održana po izuzetno teškom terenu, uz kišu, vetar i puno blata. To je dalo posebnu težinu ovom takmičenju – izjavio je Zrenjaninac Ajredin Ajeti.

 

PROČITAJTE JOŠ: SPECIJALNA PONUDA SAMO U APRILU: Saznaj šta ti to Meridian novo donosi!

 

Organizator takmičenja bio je TK „Sava“ iz Sremske Mitrovice, a suorganizatori Srpska triatlon unija i Vojvođanska triatlon unija.

 

Članica TK Sava iz Sremske Mitrovice Lana Gavrilović pobednica je u ženskoj konkurenciji.

 

ajredin ajeti

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak