• Saša Stanković i Marko Kuručev (Rusanda): Vreme je da se vratimo u Vojvođansku ligu

    Sa 31 osvojenim bodom, Fudbalski klub Rusanda iz Melenaca je na zimsku pauzu otišao kao drugoplasirani na tabeli, iza Budućnosti iz Srpske Crnje, koja ima šest bodova više.   Melenačni su u prvom delu prvenstva u Područnoj fudbalskoj ligi Zrenjanin deset puta trijumfovali, jednom su odigrali nerešeno i pretrpeli su četiri poraza.   – Pred […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Saša Stanković i Marko Kuručev (Rusanda): Vreme je da se vratimo u Vojvođansku ligu

    Sa 31 osvojenim bodom, Fudbalski klub Rusanda iz Melenaca je na zimsku pauzu otišao kao drugoplasirani na tabeli, iza Budućnosti iz Srpske Crnje, koja ima šest bodova više.

     

    Melenačni su u prvom delu prvenstva u Područnoj fudbalskoj ligi Zrenjanin deset puta trijumfovali, jednom su odigrali nerešeno i pretrpeli su četiri poraza.

     

    – Pred početak sezone zadali smo sebi jasan cilj, a to je ulazak u Vojvođansku ligu. Trener Predrag Manojlović, sa kojim sam imao dobru saradnju, sastavio je ekipu za sam vrh tabele. Otvorili smo prvenstvo sa pet pobeda. Zatim je ekipa vezala tri slabija rezultata, posle kojih nas je Manojlović napustio – kaže za portal zrenjaninski.com kapiten Rusande Saša Stanković.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Bilećanin jesenji prvak: Strahinja Ognjenović i Aleksa Mirković rešetali mreže

     

    Ekipa je, prema njegovim rečima, nastavila da radi i trenira, pa je do kraja jesenjeg dela prvenstva upisala još pet pobeda uz dva poraza.

     

    – Turbulentnu jesen završili smo na drugom mestu i sa velikim nestrpljenjem čekamo proleće. Da li smo mogli više? Uvek dajemo svoj maksimum i u svakoj utakmici stremimo ka pobedi. Veliki broj ljudi uključen je u dešavanja u klubu i očekivanja su velika – naglašava Saša Stanković.

     

    U nastavku nekoliko teških gostovanja

     

    U nastavku prvenstva Melenčanima predstoji nekoliko teških gostovanja.

     

    – Na nama je da se pokažemo i dokažemo. Zimska pauza je duga, a dosta klubova je u borbi za viši rang takmičenja. Videćemo ko će se i kako pojačati. Trka će biti neizvesna ali, kao što sam rekao, mi imamo jasan cilj. Imamo poštovanje prema svakom protivniku, ali gledamo u svoje dvorište – ističe Stanković.

     

    On ne želi puno da prognozira i ponavlja da klubove očekuje zanimljiv nastavak prvenstva u Područnoj ligi Zrenjanin.

     

    – Na ekipi i meni je da radimo i spremno dočekamo proleće. Mislim da smo na dobrom putu i da je publika to osetila. Odavno tribine nisu bile ovako popunjene. Hvala na podršci svima koji nam je pružaju, kako u Melencima, tako i na gostovanjima gde su nemalo puta bili u većini na tribinama – kaže kapiten ekipe iz Melenaca.

     

    On je ovom prilikom pozvao sve koji nisu bili na novom stadionu kraj Banje „Rusanda“ da to učine do kraja prvenstva i osete nešto što se dugo godina nije osetilo u ovom selu.

     

    – Za kraj bih poručio: cilj je jasan, 15 utakmica je pred nama. Vojvođanska liga predugo čeka na nas. Davno je bila 2004. Vidimo se – poručuje Saša Stanković.

     

    Marko Kuručev: Uslovi u klubu na zavidnom nivou

     

    U prvoj utakmici, u nastavku prvenstva naredne godine, Rusanda gostuje u Zrenjaninu, gde će odmeriti snage protiv ekipe ŽFK Banat. Sašin saigrač Marko Kuručev takođe je pun optimizma i ni jednog trenutka se ne dvoumi oko cilja.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Dečaci za primer: Pretpioniri Proletera pobednici turnira u Somboru!

     

    – Što se tiče prvog dela sezone, odlično smo startovali. Povrede nas, međutim, nisu zaobišle. Neki od ključnih igrača su propustili i polovinu sezone. Posebno boli poraz kod kuće od Mokrina. Da smo tada osvojili bodove bili bismo još bliže prvom mestu, koje nam je svakako cilj. Ostaje nam da se dobro pripremimo za drugi deo prvenstva i da svi damo svoj maksimum, pa da probamo da stignemo odličnu ekipu iz Srpske Crnje, koja je trenutno na prvom mestu. Svakako nam je cilj da Rusandu uvedemo u viši rang – kaže Marko Kuručev.

     

    On se ujedno zahvalio upravi FK Rusanda na uslovima koje je obezbedila i koji su, kako naglašava, na zavidnom nivou.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport