• Šahovski klub Rusanda ostvario jedan od najvećih uspeha u svojoj istoriji

    Šahovski klub Rusanda iz Melenaca ostvario je jedan od najvećih uspeha u svojoj dugogodišnjoj istoriji. Naime, šahisti Rusande su u sezoni 2020. osvojili prvo mesto u Banatskoj ligi – grupa Sever.   Kao prvoplasirana ekipa iz grupe Sever Rusanda je igrala protiv drugoplasirane ekipe iz Banatske lige – grupa Jug , Pašk iz Pančeva. Nerešen […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Šahovski klub Rusanda ostvario jedan od najvećih uspeha u svojoj istoriji

    Šahovski klub Rusanda iz Melenaca ostvario je jedan od najvećih uspeha u svojoj dugogodišnjoj istoriji. Naime, šahisti Rusande su u sezoni 2020. osvojili prvo mesto u Banatskoj ligi – grupa Sever.

     

    Kao prvoplasirana ekipa iz grupe Sever Rusanda je igrala protiv drugoplasirane ekipe iz Banatske lige – grupa Jug , Pašk iz Pančeva. Nerešen rezultat u finalu plej ofa (3:3) odveo je melenačke šahiste u finale, gde su čekali drugoplasiranu ekipu iz Banatske lige – grupa Sever, Jedinstvo iz Novog Bečeja.

     

    Jedinstvo je u drugom polufinalu savladalo ekipu Bore Kostića iz Vršca sa 3,5:2,5.

     

    Finalni meč odigran je u nedelju, 1. novembra u Melencima.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Bronza za Đorđa Salapuru na turniru “Trofej Beograda”

     

    Obe ekipe su nastupile u najjačim sastavima i posle vrlo neizvesnih partija ekipa Rusande je pobedila sa 4:2 i postala je pobednik Vojvođanske lige – grupa Banat za 2020. godinu.

     

    Time je stekla pravo učešća u Drugoj ligi – grupa Vojvodina za 2021. godinu.

     

    Šahovski klub Rusanda predstavljali su Slobodan Kevrešan, Srđan Blagojević, Goran Stamenković, Radovan Kostić, Nikola Maksimović i Bogdan Trifunović. Za ekipu Rusande još su nastupali Dragan Vukašinović, Lazar Doroškov, Branislav Župunski i Stefan Kostić.

     

    šahovski klub rusanda

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport