Sport Vesti Zrenjanin

Šahovski klub Rusanda ostvario jedan od najvećih uspeha u svojoj istoriji

šahovski klub rusanda

Šahovski klub Rusanda iz Melenaca ostvario je jedan od najvećih uspeha u svojoj dugogodišnjoj istoriji. Naime, šahisti Rusande su u sezoni 2020. osvojili prvo mesto u Banatskoj ligi – grupa Sever.

 

Kao prvoplasirana ekipa iz grupe Sever Rusanda je igrala protiv drugoplasirane ekipe iz Banatske lige – grupa Jug , Pašk iz Pančeva. Nerešen rezultat u finalu plej ofa (3:3) odveo je melenačke šahiste u finale, gde su čekali drugoplasiranu ekipu iz Banatske lige – grupa Sever, Jedinstvo iz Novog Bečeja.

 

Jedinstvo je u drugom polufinalu savladalo ekipu Bore Kostića iz Vršca sa 3,5:2,5.

 

Finalni meč odigran je u nedelju, 1. novembra u Melencima.

 

PROČITAJTE JOŠ: Bronza za Đorđa Salapuru na turniru “Trofej Beograda”

 

Obe ekipe su nastupile u najjačim sastavima i posle vrlo neizvesnih partija ekipa Rusande je pobedila sa 4:2 i postala je pobednik Vojvođanske lige – grupa Banat za 2020. godinu.

 

Time je stekla pravo učešća u Drugoj ligi – grupa Vojvodina za 2021. godinu.

 

Šahovski klub Rusanda predstavljali su Slobodan Kevrešan, Srđan Blagojević, Goran Stamenković, Radovan Kostić, Nikola Maksimović i Bogdan Trifunović. Za ekipu Rusande još su nastupali Dragan Vukašinović, Lazar Doroškov, Branislav Župunski i Stefan Kostić.

 

šahovski klub rusanda

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak