• ŠAHOVSKI KLUB „NAFTAGAS“ IMAO ZAPAŽENE REZULTATE

    ELEMIR – Šahovski klub „Naftagas“ iz Elemira i u 2017. godini imao je zapažene rezultate, ostvarivši mnogobrojne aktivnosti, saopšteno je na redovnoj godišnjoj skupštini ovog uzornog kolektiva, koji je u sastavu elemirskog Sportskog društva „Naftagas“.     – Muška ekipa ŠK Naftagas drugu godinu za redom nadmetala se u Prvoj ligi Srbije, a mečevi su […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ŠAHOVSKI KLUB „NAFTAGAS“ IMAO ZAPAŽENE REZULTATE

    ELEMIR – Šahovski klub „Naftagas“ iz Elemira i u 2017. godini imao je zapažene rezultate, ostvarivši mnogobrojne aktivnosti, saopšteno je na redovnoj godišnjoj skupštini ovog uzornog kolektiva, koji je u sastavu elemirskog Sportskog društva „Naftagas“.

     

     

    – Muška ekipa ŠK Naftagas drugu godinu za redom nadmetala se u Prvoj ligi Srbije, a mečevi su igrani u Rumi. Naš tim činili su velemajstor Karen Grigorijan, intermajstori Milovan Ratković i Predrag Bodiroga, FIDE majstori Siniša Popov, Miloje Ratković, Danilo Besedeš, Vaso Blesić i Dragan Lalić. Na žalost, u žestokoj konkurenciji plasirali smo se na 10. mesto od 12 učesnika, i zajedno sa beogradskom Crvenom zvezdom i OŠK Paraćinom preselili smo se u niži rang. Naša ekipa bila je među najmlađima na turniru, teško je prihvaćen ovakav epilog, ali postoji čvrsta rešenost igrača i uprave da se već sledeće godine vratimo u najviši rang. U svakom slučaju dve godine takmičenja u prvoj ligi biće zlatnim slovima upisane u klupsku istoriju – kaže za portal zrenjaninski.com predsednik ŠK Naftagas Milorad Jankov.

     

    On napominje da druga muška ekipa ovog kluba, koja nastupa u Banatskoj ligi, na polovini prvenstva zauzima treće mesto, bez ijednog poraza. Dobre rezultate beleži i ženska ekipa ŠK Naftagasa, u sastavu Dunja Jankov, Danka Lalić i Vanja Jankov.

     

    – Važno je pomenuti i da je na ovogodišnjem elemirskom tradicionalnom Memorijalu „Dragomir Latković“, u konkurenciji mladih igrača, najbolji bio naš član Nemanja Kartalija. On je budućnost našeg kluba, u kontinuitetu beleži plasmane od prvog do trećeg mesta na turnirima širom Srbije i očekujemo da bude naš oslonac na duži rok – ističe Jankov i napominje da su prostorije ovog kluba Naftagas svakodnevno otvorene za treninge i igru mnogobrojnih članova.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport