• Rvač Kristijan Fris odlučio da stavi tačku na reprezentativnu karijeru

    Rvač zrenjaninskog Proletera Kristijan Fris se nastupom na Svetskom kupu u rvanju grčko-rimskim stilom, održanom tokom decembra u Beogradu, oprostio od dresa reprezentacije Srbije, i to na najbolji mogući način – medaljom.   Fris je sigurno rvao u Hali 1 Beogradskog sajma i, u kategoriji do 60 kg, pobedio je predstavnika Mađarske, te je tako […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Rvač Kristijan Fris odlučio da stavi tačku na reprezentativnu karijeru

    Rvač zrenjaninskog Proletera Kristijan Fris se nastupom na Svetskom kupu u rvanju grčko-rimskim stilom, održanom tokom decembra u Beogradu, oprostio od dresa reprezentacije Srbije, i to na najbolji mogući način – medaljom.

     

    Fris je sigurno rvao u Hali 1 Beogradskog sajma i, u kategoriji do 60 kg, pobedio je predstavnika Mađarske, te je tako osvojio treću bronzanu medalju za našu zemlju, nakon Viktora Nemeša i Zurabija Datunašvilija.

     

    Posle ovog nastupa, Fris je odlučio da u 36. godini okonča svoju veoma uspešnu reprezentativnu karijeru. Nakon što je obelodanio odluku, Rvački savez Srbije se iskeno zahvalio jednom od predvodnika naše najuspešnije generacije u istoriji srpskog rvanja koji su proneli slavu Srbije i srpskog sporta širom sveta.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Prvenstvo Vojvodine u kik boksu: Zrenjaninskim borcima 13 medalja (Foto)

     

    – Lepo je što je moja karijera na međunarodnim takmičenjima završena baš u Beogradu, i to osvajanjem medalje. Ona je mogla biti i sjajnija, jer mislim da sam mogao bolje da rvem u meču za ulazak u finale protiv Rusa, ali sam zadovoljan i bronzom – kaže Fris za portal zrenjaninski.com.

     

    On je prokomentarisao i svoju odluku da takmičarsku karijeru polako privodi kraju.

     

    – Imam 36 godina i moje telo više ne može da izdrži naporne treninge i velika takmičenja na kojima takmičar ima i po nekoliko mečeva u jednom danu. Imam problem i sa kilažom, stalno moram da skidam kilograme što je u ovim godinama postalo baš teško. Tako da sam odlučio da na ovaj deo karijere stavim tačku. Rvaću i dalje ligu i manje turnire – ističe Fris.

     

    Jedan od naših najboljih rvača živi u Senti, gde je i rođen, i u budućnosti planira da se posveti radu sa mladima i da, kako kaže, jednog dana postane trener.

     

    Medalje na evropskom i svetskom prvenstvu

     

    Podsetimo, Kristijan Fris je osvojio svetsku bronzu 2007, evropsku bronzu 2007. i titulu šampiona Evrope 2017. godine u Novom Sadu. Bio je i učesnik Olimpijskih igara u Pekingu 2008. i Riju 2016. godine.

     

    Rvanjem je počeo da se bavi sa 12 godina, a za kadetsku reprezentaciju debitovao je na Evropskom prvenstvu 2000. Svoj potencijal najavio je na Evropskom prvenstvu za juniore 2002. u Subotici kada je osvojio bronzanu medalju. Najveći uspeh u juniorskoj konkurenciji postigao je osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu.

     

    Seniorsku karijeru započeo je osvajanjem petog mesta na Evropskom prvenstvu i zlatne medalje na Mediteranskim igrama 2005. Za Frisa je izuzetno uspešna bila 2007. godina, u kojoj je prvo osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu, a zatim istu medalju i na Svetskom prvenstvu, čime je obezbedio plasman na svoje prve Olimpijske igre. Na OI u Penkingu zauzeo je sedmo mesto pošto je u repesažu poražen od slavnog Iranca Surijana.

     

    Vizu za Olimpijske igre u Riju izborio je u aprilu 2016. pošto se plasirao u finale kvalifikacionog turnira u Zrenjaninu.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport