Sport Vesti Zrenjanin

Rvač Jovan Miolski na dobrom putu da zaseni i oca Đorđa (Foto)

jovan miolski
Jovan i Đorđe Miolski

Rvački klub Proleter iz Zrenjanina je u subotu, po ko zna koji put, dokazao da u svojim redovima ima ne samo vrhunske seniore, nego i mlađe kategorije takmičara. Zrenjaninska ekipa je, naime, bila najuspešnija na Memorijalnom turniru „Darko Nišavić“, održanom juče u Kristalnoj dvorani, a među onima koji su osvojili zlatne medalje našao se i Jovan Miolski.

 

Jovan je aktuelni šampion države i Vojvodine u kadetskoj konkurenciji, osvajač je kupa i petog mesta na Balkanijadi. Duži niz godina je član srpske reprezentacije. Trenutno je kadet, a ima pravo nastupa i za juniore, za takmičare do 21 godine.

 

PROČITAJTE JOŠ: Atletičar Proletera Aleksa Bajin oborio državni rekord star 14 godina

 

jovan miolski

 

Jovan je rođen 1. marta 2005. i sa sedam godina je počeo da se bavi rvanjem. To mu je bio prvi izbor, zbog toga što mu se i otac Đorđe svojevremeno uspešno bavio ovim borilačkim sportom. Mladi rvač kaže da ga je, osim te činjenice, rvanju privukla i odlična ekipa koja ga je tada dočekala i sjajna atmosfera u klubu. Đorđe se stoga našao u dvostrukoj ulozi – oca i trenera.

 

– Nemam povlastice zbog toga što sam njegov sin, a nije mi ni teže. Za mene to predstavlja dodatnu motivaciju da jednog dana postignem i više od njega. Trudiću se u narednom periodu da na treninzima budem što bolji i naravno da ni rezultati neće izostati. Na svim takmičenjima želim da pružim maksimum i ostvarim pobede – kaže za portal zrenjaninski.com Jovan Miolski, kog u narednom periodu očekuju turniri po Srbiji i inostranstvu, a nada se i nastupu na balkanskom šampionatu krajem oktobra u Grčkoj.

 

mladi rvači proletera

 

Rvački klub funkcioniše kao jedna celina

 

Trener kadetske i juniorske ekipe Proletera Đorđe Miolski ističe da on ne pravi razliku među decom.

 

– Svi oni su naši takmičari i svaki dobar rezultat me izuzetno raduje. Rvački klub funkcioniše kao jedna celina, počev od uprave, preko trenera i rvača, do najmlađih takmičara. Rvanje jeste pojedinačni sport, ali ako nemate dobru bazu i kvalitetnog sparing partnera, ne možete da postignete ništa veliko. A mi u klubu imamo zaista kvalitetnu kadetsku i juniorsku ekipu – napominje Miolski stariji u razgovoru za portal zrenjaninski.com.

 

mladi rvači proletera

 

Naš sagovornik dodaje da se trudi da Jovan bude dobar primer i ostalim drugarima u klubu, i da možda nekada i pretera sa tim, ali da sve to radi iz najboljih namera.

 

– Gledam da sada ispravljamo neke greške koje sam ja pravio kao rvač, jer uvek može bolje i više da se trenira. Ako radite više od drugih, postoji šansa da nekada postanete šampion. Ako radite manje, sigurno je da nikada nećete postati šampion – naglašava naš sagovornik.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

mladi rvači proletera

 

Đorđe podseća da okosnicu reprezentacije Srbije, kako seniorske, tako i kadetske, danas čine takmičari Proletera. Osim Jovana, tu su, pored ostalih, i David Molnar i Andrija Mihajlović, koji su učestvovali kao reprezentativci na prvenstvu Evrope u Bugarskoj, kao i Branko Đukić, koji je nastupio na svetskom prvenstvu za kadete u Budimpešti.

 

– Ova generacija ima perspektivu, a zajedno sa njom i Proleter – zaključio je Đorđe Miolski.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM