• Rvač Branko Đukić od malih nogu korača stazama pobednika

    Rvački klub Proleter iz Zrenjanina godinama je u samom vrhu srpskog, ali i međunarodnog rvanja. Brojna velika imena i reprezentativci naše zemlje branili su boje Proletera i postizali ogromne uspehe na domaćoj i inostranoj sceni. Ako je suditi po rezultatima mlađih članova kluba, Proleter će još dugo vladati rvačkom scenom.   Jedan od onih koji […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Rvač Branko Đukić od malih nogu korača stazama pobednika

    Rvački klub Proleter iz Zrenjanina godinama je u samom vrhu srpskog, ali i međunarodnog rvanja. Brojna velika imena i reprezentativci naše zemlje branili su boje Proletera i postizali ogromne uspehe na domaćoj i inostranoj sceni. Ako je suditi po rezultatima mlađih članova kluba, Proleter će još dugo vladati rvačkom scenom.

     

    Jedan od onih koji se već istakao je Branko Đukić, momak koji je ove godine osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za kadete, održanom u Bukureštu. Takođe, bio je peti na svetu, a u proteklom periodu je, skoro svake godine, bio prvak države u kategorijama od mlađih pionira pa do kadeta. Sada nastupa u kategoriji od 80kg.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Vredni kajakaši Begeja: Uređivali priobalje reke uoči tradicionalne regate

     

    – Ove godine sam ostvario najveći uspeh do sada, jer sam bio treći u Evropi i peti na svetu. Ova godina je, inače, bila poslednja u kadetskoj konkurenciji. Sada prelazim u juniorsku – kaže sa portal zrenjaninski.com mladi rvač Branko Đukić, sa kojim smo razgovarali u kafeu „Izlog“, koji se nalazi u hotelu „Vojvodina“.

     

    branko đukić

     

    Prvi izbor bio džudo

     

    Branko je rođen 24. septembra 2005. godine u Zrenjaninu. Još kao mali je počeo da trenira džudo u Proleteru, ali je nakon određenog vremena prešao na rvanje.

     

    – Sala koju koriste rvači i džudisti je podeljena na pola. Tri – četiri godine sam trenirao džudo i svaki put kada sam prolazio pored sale za rvače, gledao sam njih i svideo mi se taj sport. Deda je bio džudista, pa je navijao da se i ja bavim džudom, a tata je jedno vreme trenirao rvanje. Više mi se svidelo rvanje i sa sedam godina sam počeo da ga treniram u Proleteru, klubu čiji sam i sada član – priča Branko.

     

    Treneri su mu bili Radovan Momirov i Dušan Popetru, a sada je to Đorđe Miolski. Njega i njegove vršnjake trenira i Vojislav Trajković, kada nema obaveza sa rvačkom reprezentacijom Srbije.

     

    – Uslovi za treninge u Proleteru su najbolji u Srbiji. To je još jedan od razloga zašto, ne samo ja, nego i ostali takmičari, postižemo odlične rezultate na takmičenjima – ističe naš sagovornik.

     

    Jedan od uzora Zurab Datunašvili

     

    Branko kaže da mu je jedan od uzora Zurab Datunašvili, kog je voleo da ga gleda i ranije, dok ovaj nije postao član Proletera.

     

    – Sada je i član našeg kluba, zbog čega mi je izuzetno drago. Imaću priliku da me i on trenira i da mi pomaže u daljem napretku – napominje Branko Đukić, koji će uskoro nastupiti na međunarodnom memorijalnom turniru „Darko Nišavić“ u Zrenjaninu.

     

    Ovaj mladi i izuzetno talentovani rvač, inače, u septembru kreće u treći razred Srednje poljoprivredne škole. Ujedno se sprema za novu takmičarsku sezonu koja počinje u februaru.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Zahvalio bih se školi što mi izlazi u susret. Mnogo mi znači što mogu da odsustvujem sa časova kada idem na takmičenja i što profesori imaju razumevanja – dodaje Branko Đukić, momak o čijim će se rezultatima tek pričati.

     

    branko đukić

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport