• Rukovodstvo i fudbaleri Radničkog pakuju pakete za penzionere (Foto)

    Sportisti iz Zrenjanina, zajedno sa aktivistima Crvenog krsta iz ovog grada, uključili su se u akciju pakovanja paketa pomoći. Paketi će narednih dana biti distribuirani penzionerima čije su penzije manje od 30.000 dinara. Ova akcija organizovana je danas u Hali sportova „Medison“.   Među onima koji volontiraju u ovim vanrednim okolnostima su i predstavnici Fudbalskog […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Rukovodstvo i fudbaleri Radničkog pakuju pakete za penzionere (Foto)

    Sportisti iz Zrenjanina, zajedno sa aktivistima Crvenog krsta iz ovog grada, uključili su se u akciju pakovanja paketa pomoći. Paketi će narednih dana biti distribuirani penzionerima čije su penzije manje od 30.000 dinara. Ova akcija organizovana je danas u Hali sportova „Medison“.

     

    Među onima koji volontiraju u ovim vanrednim okolnostima su i predstavnici Fudbalskog kluba Radnički i Fudbalske akademije „Bambi“. Pozivu Sportskog saveza Grada Zrenjanina da se uključe u volonterske akcije odazvali su se direktor Radničkog Darko Tošić, inače rođeni brat našeg proslavljenog fudbalera Zorana Tošića, zatim trener prvog tima Predrag Kandić, kao i drugi predstavnici kluba i igrači.

     

    – Organizovali smo se i priključili akciji, jer u ovim trenucima svi treba da pokažemo solidarnost, naročito mi sportisti. Učestvovali smo u raznim humanitarnim akcijama i u normalnim okolnostima, pa je logično da se pridružimo i sada – kazao je za portal zrenjaninski.com Darko Tošić.

     

    paketi za penzionere

     

    Darko Tošić u redovnom kontaktu sa bratom Zoranom koji se nalazi u Kini

     

    On je dodao da je u redovnom kontaktu sa bratom Zoranom, koji se trenutno nalazi u Kini, s obzirom na to da je iz Partizana prešao u kineski klub Taižu Juanda.

     

    – Sitaucija u Kini se normalizuje. Krajem aprila trebalo bi da počne i prvenstvo. Oni treniraju normalno i pripreme za nastavak takmičenja su u toku – preneo nam je Darko ono što mu je rekao brat Zoran Tošić.

     

    Pročitajte još: Zrenjaninski karate šampioni uputili apel svojim sugrađanima (Video)

     

    Paketi za oko 15.000 penzionera

     

    Inače, po podacima zrenjaninske filijale Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje i Centra za socijalni rad, na teritoriji grada Zrenjanina živi oko 15.000 penzionera sa mesečnim primanjima manjim od 30.000 dinara, pa se i priprema toliko paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za ličnu higijenu. Ove pakete obezbedili su Grad Zrenjanin i donatori.

     

    Distribucija paketa obavljaće se putem kriznih štabova u svim mesnim zajednicama, na osnovu dostavljenih spiskova. Pomoć će na kućne adrese penzionera i socijalno ugroženih građana dostavljati volonteri koji su i sada na terenu. Distribucija će početi po pristizanju i pakovanju svih namirnica, a očekuje se da to bude u narednih nekoliko dana.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Taman dobrodošla situacija da SNS legalno deli pakete svojim glasačima. Samo ne znam da li će glasati za njih?

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport