• Rukometni klub Proleter kažnjen jer je igrao sa neregistrovanim igračem

    Vršilac dužnosti direktora rukometne ARKUS lige Dušan Živković doneo je rešenje da se utakmica trećeg kola, odigrana između rukometnih klubova Proleter iz Zrenjanina i Kikinda Grindex registruje službenim rezultatom 0:10 u korist gostujuće ekipe iz Kikinde.   U obrazloženju rešenja je navedeno da je na utakmici, odigranoj 1. oktobra u Zrenjaninu, uvidom u zapisnik i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Rukometni klub Proleter kažnjen jer je igrao sa neregistrovanim igračem

    Vršilac dužnosti direktora rukometne ARKUS lige Dušan Živković doneo je rešenje da se utakmica trećeg kola, odigrana između rukometnih klubova Proleter iz Zrenjanina i Kikinda Grindex registruje službenim rezultatom 0:10 u korist gostujuće ekipe iz Kikinde.

     

    U obrazloženju rešenja je navedeno da je na utakmici, odigranoj 1. oktobra u Zrenjaninu, uvidom u zapisnik i video snimak, uočeno da je za zrenjaninsku ekipu nastupio igrač sa brojem dresa 88, iako nije bio upisan u zapisnik.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Naši talenti: Osmogodišnji fudbaler Novak Krstić na treningu Crvene zvezde

     

    „Uvidom u fotografije i prikupljanjem potrebnih podataka za pokretanje postupka nedvosmisleno je utvrđeno da se radi o članu RK Hercegovina iz Sečnja Urošu Kovačeviću. On je nastupio za Proleter, iako nije imao pravo nastupa, jer nije član tog kluba. Stoga je utakmica između Proletera i Kikinde Grindex registrovana službenim rezultatom 10:0 u korist kikindskog kluba“, navodi se u rešenju.

     

    Protiv ovog rešenja se može izjaviti žalba Komisiji za žalbe Rukometenog saveza Srbije, u roku od osam dana.

     

    Takođe, igrač Uroš Kovačević je kažnjen zabranom igranja na osam utakmica ili novčanom kaznom od 200.000 dinara. Kontrolor na pomenutom meču Zdravko Adamović je kažnjen zabranom vršenja funkcije do jedne godine ili novčanom kaznom do 250.000 dinara, a odgovornom licu u timu Proletera Dušanu Stanišiću izrečena je novčana kazna od 150.000 dinara ili da narednih godinu dana ne obavlja funkciju u rukometu.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Proleter je, inače, u poslednjem, četvrtom kolu, ostvario pobedu u Beogradu, nad domaćinom Obilićem, rezultatom 33:30. Sa ukupno dva osvojena boda, u dosadašnja četiri kola, Zrenjaninci se nalaze na 12. mestu na tabeli.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport