Sport

Rukometni klub Hercegovina iznedrio puno sjajnih sportista

Rukometni klub Hercegovina
Foto: Spaso Mladenovski (NMR Info)

Rukometni klub Hercegovina iz Sečnja najstariji je sportski klub u ovoj srednjobanatskoj opštini. Formiran još daleke 1953. godine opstaje i danas, a trenutno se takmiči u Prvoj srpskoj ligi Sever.

 

– Prvi deo prvenstva završili smo na petom mestu, a to nam je bio i plan. Zlatna sredina na ovom trećem nivou takmičenja ono što je smo u mogućnosti da pratimo. Igrači su nam isključivo sa „domaćeg terena“, iz Jaše i Sečnja, a prvotimci se regrutuju iz mlađih selekcija – ističe predsednik kluba Igor Denda.

 

Opština Sečanja i Jaša Tomić iznedrili su odlične rukometaše.

 

– Iz našeg kluba je potekao veliki Momir Rnić, Nedeljko Vučković, Mirko Skoko i mnogi drugi. Rukomet se nekada mnogo više igrao u selu, ali kao i druga sela, Jaša Tomić se prazni. Više se ni u školi rukometu ne poklanja pažnja kakvu je nekad dobijao – kaže Denda.

 

Rukometni klub se finansira uglavnom iz opštinskog budžeta a, kako kaže Denda, kad postoji samodoprinos, rukometaši mogu da računaju i na deo para od mesnog samodoprinosa.

 

– Sad ga nema, tako da su nam mogućnosti ograničene na ono što dobijemo od Sportskog saveza Sečnja. Zato smo i ambicije prilagodili mogućnostima – naglašava Denda.

 

Podeli članak

3 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Svi znamo da je Sečanj pun „dodjođa“ iz Bosne i Hercegovine, ali to nije razlog da se klub zove „Hercegovina“. Sečanj se nalazi u Banatu i bilo bi lepše da se zove „Banat“, jer ovi danas koji žive u Sečnju nemaju pojma ni gde je BiH.
    Javno su priznali da kradu od mesnog samodoprinosa za potrebe kluba. Narod ne daje pare za klub nego da poboljša svoje uslove života.

    • Ovi danas ne znaju gde je Hercegovina? Udahni,izdahni,popij terapiju i opusti se.Rođen sam u Banatu,ali izuzetno dobro znam odakle su došli moji pretci.Inače „lale“ su iz Banata?Vi niste „dođoši“?

    • Da li si ikada bio u Sečnju?Ako jesi odlično znaš kakvu si i koliku budalaštinu izgovorio.Možda da „Proleter“ preimenujete u „Banat“? Ili zašto da ne u „Hercegovina“,imate jako puno razloga.