• Rukometni klub Hercegovina iznedrio puno sjajnih sportista

    Rukometni klub Hercegovina iz Sečnja najstariji je sportski klub u ovoj srednjobanatskoj opštini. Formiran još daleke 1953. godine opstaje i danas, a trenutno se takmiči u Prvoj srpskoj ligi Sever.   – Prvi deo prvenstva završili smo na petom mestu, a to nam je bio i plan. Zlatna sredina na ovom trećem nivou takmičenja ono […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Rukometni klub Hercegovina iznedrio puno sjajnih sportista

    Rukometni klub Hercegovina iz Sečnja najstariji je sportski klub u ovoj srednjobanatskoj opštini. Formiran još daleke 1953. godine opstaje i danas, a trenutno se takmiči u Prvoj srpskoj ligi Sever.

     

    – Prvi deo prvenstva završili smo na petom mestu, a to nam je bio i plan. Zlatna sredina na ovom trećem nivou takmičenja ono što je smo u mogućnosti da pratimo. Igrači su nam isključivo sa „domaćeg terena“, iz Jaše i Sečnja, a prvotimci se regrutuju iz mlađih selekcija – ističe predsednik kluba Igor Denda.

     

    Opština Sečanja i Jaša Tomić iznedrili su odlične rukometaše.

     

    – Iz našeg kluba je potekao veliki Momir Rnić, Nedeljko Vučković, Mirko Skoko i mnogi drugi. Rukomet se nekada mnogo više igrao u selu, ali kao i druga sela, Jaša Tomić se prazni. Više se ni u školi rukometu ne poklanja pažnja kakvu je nekad dobijao – kaže Denda.

     

    Rukometni klub se finansira uglavnom iz opštinskog budžeta a, kako kaže Denda, kad postoji samodoprinos, rukometaši mogu da računaju i na deo para od mesnog samodoprinosa.

     

    – Sad ga nema, tako da su nam mogućnosti ograničene na ono što dobijemo od Sportskog saveza Sečnja. Zato smo i ambicije prilagodili mogućnostima – naglašava Denda.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 3

    1. Svi znamo da je Sečanj pun „dodjođa“ iz Bosne i Hercegovine, ali to nije razlog da se klub zove „Hercegovina“. Sečanj se nalazi u Banatu i bilo bi lepše da se zove „Banat“, jer ovi danas koji žive u Sečnju nemaju pojma ni gde je BiH.
      Javno su priznali da kradu od mesnog samodoprinosa za potrebe kluba. Narod ne daje pare za klub nego da poboljša svoje uslove života.

      1. Ovi danas ne znaju gde je Hercegovina? Udahni,izdahni,popij terapiju i opusti se.Rođen sam u Banatu,ali izuzetno dobro znam odakle su došli moji pretci.Inače „lale“ su iz Banata?Vi niste „dođoši“?

      2. Da li si ikada bio u Sečnju?Ako jesi odlično znaš kakvu si i koliku budalaštinu izgovorio.Možda da „Proleter“ preimenujete u „Banat“? Ili zašto da ne u „Hercegovina“,imate jako puno razloga.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport