• Reprezentativka Srbije Jelena Lavko posetila svoju nekadašnju školu

    Najvažnija utakmica, što se tiče ženskog rukometa, od završetka Evropskog prvenstva prošlog decembra, igra se u petak u Zrenjaninu. Reprezentacija Srbije će ugostiti selekciju Poljske u prvom okršaju u okviru baraža za Svetsko prvenstvo 2019.   Pauzu između treninga u Kristalnoj dvorani najbolje srpske rukometašice iskoristile su i da prošetaju Zrenjaninom i pozovu navijače na […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Reprezentativka Srbije Jelena Lavko posetila svoju nekadašnju školu

    Najvažnija utakmica, što se tiče ženskog rukometa, od završetka Evropskog prvenstva prošlog decembra, igra se u petak u Zrenjaninu. Reprezentacija Srbije će ugostiti selekciju Poljske u prvom okršaju u okviru baraža za Svetsko prvenstvo 2019.

     

    Pauzu između treninga u Kristalnoj dvorani najbolje srpske rukometašice iskoristile su i da prošetaju Zrenjaninom i pozovu navijače na utakmicu sa Poljskom (petak, 20.15 časova).

     

    Nekadašnja učenica Zrenjaninske gimnazije Jelena Lavko povela je svoje drugarice Dijanu Števin, i Mariju i Jelenu Agbabu, u obilazak svoje nekadašnje škole. Reprezentativke je primio direktor Milan Radaković, a one su njemu poklonile loptu sa potpisima svih igračica.

     

    Naše najbolje rukometašice imale su i podršku od strane devojčica iz ŽRK Proleter.

     

    jelena lavko
    Foto: Rukometni savez Srbije

     

    Borba do poslednjeg minuta za što bolji rezultat

     

    Selektor Ljubomir Obradović i njegov sastav u dobrom raspoloženju dočekuju duel u Kristalnoj dvorani. Očekuje se da hala bude ispunjena do poslednjeg mesta, s obzirom na interesovanje Zrenjaninaca za ovaj meč.

     

    – Kako stvari stoje imaćemo veliku podršku sa tribina. Publika se više interesuje za rukometna dešavanja posle plasmana Proletera u Super ligu, ali generalno to važi za sve sportove u Zrenjaninu unazad nekoliko godina. Nadam se da ćemo imati pravi domaći teren – kaže rođena Zrenjaninka, desni bek naše reprezentacije Jelena Lavko.

     

    Ona najavljuje borbu do poslednjeg minuta za što bolji rezultat pred revanš u Lubinu narednog četvrtka.

     

    – Svaka pobeda je dobar rezultat za nas. Naravno, želeli bismo da primimo što manje golova i dobijemo meč što ubedljivije. Ni jedan rezultat nam ne garantuje prolaz na Svetsko prvenstvo posle 60 minuta. Sve može da se stigne i prestigne u današnjem rukometu. Poljakinjama fali levo krilo u odnosu na naš duel od prošle zime u Nantu, ali sada su tu neke nove mlađe snage. Mi takođe imamo dosta mladih igračica. Tu je i Kristina Liščević, sa kojom sam igrala dugi niz godina i osećaj je isti. Osećamo jedna drugu na terenu, kao da nije ni odlazila iz reprezentacije – ističe Lavko.

     

    Pre početka utakmice Rukometni savez Srbije podeliće određeni broj lopti lokalnim klubovima kao znak pomoći razvoju ženskog rukometa u Srednjobanatskom okrugu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport