• REAL MADRID I FENERBAHČE IGRAJU U ZRENJANINU

    ZRENJANIN – Četvrti po redu kadetski košarkaški turnir „Petrovgrad Basketball U16 Cup“ održaće se u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu od 16. do 18. marta. Zrenjanin će imati tu čast da, pored domaćih klubova Partizana i Petrovgrada, ugosti velikane evropske košarke kao što su Real Madrid, Fenerbahče, Lokomotiva Kuban, Stella Azzurra i reprenzentacije Crne Gore i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    REAL MADRID I FENERBAHČE IGRAJU U ZRENJANINU

    ZRENJANIN – Četvrti po redu kadetski košarkaški turnir „Petrovgrad Basketball U16 Cup“ održaće se u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu od 16. do 18. marta. Zrenjanin će imati tu čast da, pored domaćih klubova Partizana i Petrovgrada, ugosti velikane evropske košarke kao što su Real Madrid, Fenerbahče, Lokomotiva Kuban, Stella Azzurra i reprenzentacije Crne Gore i Rumunije u uzrastu U16 .

     

    Petrovgrad Basketball U16 Cup
    Foto: Zoran Bogaroški

     

    Posetioci će imati priliku da na delu vide buduće asove evropske i svetske košarke, kao i da pomognu oboleloj deci kroz humanitarni karakter turnira.

     

    Turnir će biti održan u organizaciji KK Petrovgrad iz Zrenjanina a pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina. U prethodne tri godine, tih dana, Zrenjanin je bio centar omladinske košarke, ali i grad najvećeg srca, jer su posetioci kupovinom ulaznica na bazi dobrovoljnog priloga direktno pomagali misije humanitarnih udruženja i fondacija koja u fokusu imaju lečenje dece.

     

    Za ovu godinu i četvrto okupljanje u Zrenjaninu, posetioci turnira doniraće sredstva Humanitarnoj organizaciji „Zajedno za život“ koja pomaže oboleloj deci i njihovim porodicama u procesu lečenja u zemlji ili inostranstvu.

     

    Zrenjanin, kao grad sporta ima bogatu sportsku istoriju, ali i tradiciju organizovanja velikih međunarodnih takmičenja. Cilj ovog turnira je da se omogući mladim košarkašima naše zemlje da razmene iskustva sa sportistima iz inostranstva. Ljubitelji košarke uživali su u bravurama podmlatka domaćih timova Partizana, Vizure, Petrovgrada, Proletera i drugih, kao i timova Real Madrida, Barselone, Stella Azzura, Fenerbahčea, Darussafaka, EA7 Armani Milano, Vasas Academy, Lokomotive i Cibone.

     

    Tokom prethodna tri turnira, kroz grad na Begeju prodefilovao je impozantan broj mladih košarkaških nada, od kojih su neki već tada bili prave zvezde. Da je ovaj turnir pravi rasadnik talenata dokazuje i to da su na ovom turniru igrali danas već svetski poznati košarkaški talenti, kao što je Dino Radončić.

     

    Rekonstrukcijom zrenjaninske hale Medison ove godine turnir je proširen na još dve takmičarske selekcije U14 i U12, gde će gostovati 11 stranih ekipa iz Slovačke, Mađarske, Rumunije i Slovenije iz koje dolazi i najjači košarkaški klub u ovoj kategoriji, Union Olimpija.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport