• Prvi gradski karate seminar – zrenjaninski karatisti ujedinjeni u humanosti

    Povodom jubileja – 50 godina karate sporta u Zrenjaninu, u nedelju, 15. decembra, održan je prvi gradski humanitarni karate seminar pod sloganom „Humane dimenzije karatea“. U ovom događaju učestvovalo je više od 300 sportista iz svih zrenjaninskih klubova.   Ovo je bila prilika da se okupe osnivači prvog karate kluba u gradu, prošli, sadašnji i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Prvi gradski karate seminar – zrenjaninski karatisti ujedinjeni u humanosti

    Povodom jubileja – 50 godina karate sporta u Zrenjaninu, u nedelju, 15. decembra, održan je prvi gradski humanitarni karate seminar pod sloganom „Humane dimenzije karatea“. U ovom događaju učestvovalo je više od 300 sportista iz svih zrenjaninskih klubova.

     

    Ovo je bila prilika da se okupe osnivači prvog karate kluba u gradu, prošli, sadašnji i budući šampioni, sudije i treneri, ali i vežbači i simpatizeri najmasovnijeg borilačkog sporta na svetu. Na čak deset tatamija u Kristalnoj dvorani i jednim poligonom za najmlađe sportiste, a buduće šampione, pod stručnim nadzorom iskusnih karate majstora i instruktora, prikazani su svi aspekti karatea. Prikazani su rekreativni, korektivni, realni, takmičarski, adaptirani, karate kao samoodbrana, kao i kate i borbe.

     

    Pre početka seminara, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina i predsednik organizacionog odbora proslave jubileja Simo Salapura uručio je plakete svim klubovima. Tradicionalnim japanskim pozdravom seminar je otvorio najstariji vežbač i jedan od osnivača karate pokreta u Zrenjaninu Bogdan Kesić. On je i dobio zahvalnicu za dugogodišnji rad u karateu. Na isti način je, tradicionalnim japanskim pozdravom, sportista sa smetnjama u razvoju Igor Tomić zatvorio ovaj seminar. Pokrovitelji događaja su Grad Zrenjanin i Sportski savez Grada Zrenjanina.

     

    – Po prvi put su se ujedinili svi gradski karate klubovi i napravili sjajan događaj u Kristalnoj dvorani. A ni humanost nije izostala. Prikupljeno je 72.180 dinara za humanitarnu akciju „Sportom za bolje sutra“ – kaže za portal zrenjaninski.com Simo Salapura.

     

     

    Jedan od najuspešnijih borilačkih sportova

     

    Salapura navodi da je karate u Zrenjaninu bio, a i sada je, jedan od najuspešnijih borilačkih sportova. I to zahvaljujući bogatstvu klubova koji egzistiraju u ovom gradu, sa prepoznatljivom karate školom kroz koju je prošlo na desetina hiljada sportista.

     

    – Boje zrenjaninskih karate klubova, našeg grada i države, u preko 40 zemalja i 70 gradova širom planete dostojno su branili kako takmičari, tako i treneri i sudije. U brojnim priznanjima, medaljama i trofejima zrenjaninskih karatista svakako se izdvajaju uspesi najuspešnije takmičarke na prostorima bivše Jugoslavije, pobednice svetskih i mediteranskih igara, šampionke Balkana, Evrope i sveta Snežane Perić – kazao je Salpura.

     

     

    On je istakao da iskrenu zahvalnost zrenjaninski karate duguje svima koji su na bilo koji način pomogli razvoj ovog sporta. Posebnu zahvalnost duguje Gradu Zrenjaninu, Sportskom savezu Grada Zrenjanina i dugogodišnjem najvećem sponzoru karate sporta – kompaniji „Dijamant“.

     

    – Naravno, brojni su sponzori i među pojedincima, privrednicima, mesnim zajednicama, roditeljima i medijima bez kojih zrenjaninski karate ne bi imao ovako visok rejting i poštovanje u svim delovima naše zemlje, ali i van granica Srbije – dodao je Salapura.

     

    U jedinstvenom karate seminaru učestvovali su predstavnici sledećih karate klubova: Zrenjanin, Zadrugar iz Lazareva, Banatski cvet iz Zrenjanina, Klek, Mladost iz Banatskog Despotovca, Mladost – Sava Kovačević iz Zrenjanina, Ipon iz Lazareva, Banat iz Aradca, kao i gostujući klub za realni karate Hornet tim.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport