• Promocija almanaha „Zrenjaninski sport“ u Gradskoj kući

    Almanah „Zrenjaninski sport 2017.“ promovisan je danas, u Multimedijalnoj sali Gradske kuće, u prisustvu njegovih autora, sportista, sportskih radnika i funkcionera.   -Baš za danas, na Međunarodni dan fizičke aktivnosti i kretanja, odlučili smo da promovišemo najnovije, peto izdanje almanaha „Zrenjaninski sport“, koji Sportski savez grada Zrenjanina priređuje sa NIP „Zrenjanin“ a štampa ga Gradska […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Promocija almanaha „Zrenjaninski sport“ u Gradskoj kući

    Almanah „Zrenjaninski sport 2017.“ promovisan je danas, u Multimedijalnoj sali Gradske kuće, u prisustvu njegovih autora, sportista, sportskih radnika i funkcionera.

     

    -Baš za danas, na Međunarodni dan fizičke aktivnosti i kretanja, odlučili smo da promovišemo najnovije, peto izdanje almanaha „Zrenjaninski sport“, koji Sportski savez grada Zrenjanina priređuje sa NIP „Zrenjanin“ a štampa ga Gradska narodna biblioteka. Bitno je da ovo ostane kao trajni zapis o zrenjaninskom sportu, da rezultati zrenjaninskih sportista ostanu u dokumentovanoj formi, jer Zrenjanin jeste grad sportova i to će i biti ubuduće – istakao je pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, u uvodnoj reči na promociji almanaha.

     

    O samom almanahu više je govorila Biljana Mandić, urednica sporta u listu „Zrenjanin“.

     

    -I ovo peto izdanje delo je tima koji je na njemu radio a najzaslužniji za njegovo izlaženje su pre svega sportisti, koji nas svojih rezultatima i uspesima prosto teraju da  pratimo i beležimo ono što postižu. A potpisi saradnika koji prate uspehe naših sportista upisani su u almanah – naglasila je Biljana Mandić, uz opasku da svi sportisti i klubovi u autorima almanaha imaju odane prijatelje, ali da svega toga ne bi bilo i bez dobre saradnje sa Sportskim savezom, Gradskom upravom i bibliotekom.

     

    Sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković zahvalila se svima koji su učestvovali u pripremi novog broja almanaha „Zrenjaninski sport“, podsećajući na ključnu ulogu Sime Salapure u profilisanju ideje i pokretanju poduhvata na izradi ovog svojevrsnog sportskog zbornika.

     

    Zrenjaninski sport

     

    -On je bio inicijator ove priče, mi smo je samo nastavili a nadam se da ćemo uspeti da je još više unapređujemo – naglasila je Vukosava Đapić Atanacković.

     

    Proslavljena plivačica Miroslava Najdanovski, kao promoter almanaha, istakla je da je uvek ponosna što je imala važnu ulogu u uspesima zrenjaninskog sporta.

     

    Pozitivno o almanahu govorio je i Bojan Mijatov, direktor Javne ustanove „Sportski objekti“, koji je napomenuo da 91 klub sa teritorije grada Zrenjanina koristi objekte i infrastrukturu JU „Sportski objekti“ potpuno besplatno, i da se pozitivni rezultati takvog rada moraju manifestovati i u budućnosti.

     

    A glavni i odgovorni urednik lista „Zrenjanin“ pohvalio je sve koji su učesvovali u stvaranju petog izdanja almanaha, od urednice sporta u lokalnom listu Biljane Mandić, do saradnika među kojima je pomenuo Žarka Cvetića, Damira Petrovića, Mileta Novakovića, Ivana Pančića, Gojka Novakovića.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport