Sport

Promocija almanaha „Zrenjaninski sport“ u Gradskoj kući

Zrenjaninski sport

Almanah „Zrenjaninski sport 2017.“ promovisan je danas, u Multimedijalnoj sali Gradske kuće, u prisustvu njegovih autora, sportista, sportskih radnika i funkcionera.

 

-Baš za danas, na Međunarodni dan fizičke aktivnosti i kretanja, odlučili smo da promovišemo najnovije, peto izdanje almanaha „Zrenjaninski sport“, koji Sportski savez grada Zrenjanina priređuje sa NIP „Zrenjanin“ a štampa ga Gradska narodna biblioteka. Bitno je da ovo ostane kao trajni zapis o zrenjaninskom sportu, da rezultati zrenjaninskih sportista ostanu u dokumentovanoj formi, jer Zrenjanin jeste grad sportova i to će i biti ubuduće – istakao je pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, u uvodnoj reči na promociji almanaha.

 

O samom almanahu više je govorila Biljana Mandić, urednica sporta u listu „Zrenjanin“.

 

-I ovo peto izdanje delo je tima koji je na njemu radio a najzaslužniji za njegovo izlaženje su pre svega sportisti, koji nas svojih rezultatima i uspesima prosto teraju da  pratimo i beležimo ono što postižu. A potpisi saradnika koji prate uspehe naših sportista upisani su u almanah – naglasila je Biljana Mandić, uz opasku da svi sportisti i klubovi u autorima almanaha imaju odane prijatelje, ali da svega toga ne bi bilo i bez dobre saradnje sa Sportskim savezom, Gradskom upravom i bibliotekom.

 

Sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković zahvalila se svima koji su učestvovali u pripremi novog broja almanaha „Zrenjaninski sport“, podsećajući na ključnu ulogu Sime Salapure u profilisanju ideje i pokretanju poduhvata na izradi ovog svojevrsnog sportskog zbornika.

 

Zrenjaninski sport

 

-On je bio inicijator ove priče, mi smo je samo nastavili a nadam se da ćemo uspeti da je još više unapređujemo – naglasila je Vukosava Đapić Atanacković.

 

Proslavljena plivačica Miroslava Najdanovski, kao promoter almanaha, istakla je da je uvek ponosna što je imala važnu ulogu u uspesima zrenjaninskog sporta.

 

Pozitivno o almanahu govorio je i Bojan Mijatov, direktor Javne ustanove „Sportski objekti“, koji je napomenuo da 91 klub sa teritorije grada Zrenjanina koristi objekte i infrastrukturu JU „Sportski objekti“ potpuno besplatno, i da se pozitivni rezultati takvog rada moraju manifestovati i u budućnosti.

 

A glavni i odgovorni urednik lista „Zrenjanin“ pohvalio je sve koji su učesvovali u stvaranju petog izdanja almanaha, od urednice sporta u lokalnom listu Biljane Mandić, do saradnika među kojima je pomenuo Žarka Cvetića, Damira Petrovića, Mileta Novakovića, Ivana Pančića, Gojka Novakovića.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.