Sport Vesti Zrenjanin

Proleter odličan na prvenstvu Vojvodine održanom u Zrenjaninu (Foto)

prvenstvo vojvodine u plivanju

U Zrenjaninu je za vikend održano prvenstvo Vojvodine u plivanju za pionire, kadete, juniore i apsolutno. U kategoriji pionira, Plivački klub Proleter iz Zrenjanina je osvojio ekipno prvo mesto. Od ukupno osvojenih 16 medalja, šest je zlatnih, četiri srebrne i šest bronzanih.

 

PROČITAJTE JOŠ: Nesalomivi: Proleter u nedelju kod kuće potopio Rasinu!

 

U kategoriji juniora i apsolutno, plivači Proletera ekipno su osvojili drugo mesto. Od osvojenih 48 medalja, 19 je zlatnih, 15 srebrnih i 14 bronzanih.

 

U kategoriji kadeta, Plivački klub Proleter je ekipno osvojio četvrto mesto. Takođe, Zrenjaninci su osvojili četiri zlatne i po jednu srebrnu i bronzanu medalju.

 

 

Nacionalne rekorde postavili su Ognjen Kovačević i štafeta 4×50 mešovito, u sastavu Nevena Petraš, Eva Krstin, Pavle Stojanov i Danilo Kepić.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Rekord Srbije u kategoriji do 12 godina postavile su štafeta 4×100 kraul, u sastavu Luka Miladić, Đorđe Čarnić, Danilo Kepić i Pavle Stojanov, i štafeta 4×100 mešovito, u sastavu Danilo Kepić, Marko Krecev, Pavle Stojanov i Ognjen Borić.

 

Više fotografija sa prvenstva Vojvodine možete pogledati na sajtu volimzrenjanin.com

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM