• Proleter bio slabiji od Spartaka na gostovanju u Subotici

    KK Spartak (Subotica) – KK Proleter 86:80 (28:15, 12:25, 28:16, 18:24)   Košarkaši zrenjaninskog Proletera pretrpeli su novi, peti ovosezonski poraz, ovog puta u Subotici od ekipe Spartaka, rezultatom 86:80.   Utakmicu koja je odigrana u subotu, 7. decembra, u dvorani „Dudova šuma“, karakterisala je činjenica da su po dve četvrtine pripale različitim rivalima na […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Proleter bio slabiji od Spartaka na gostovanju u Subotici

    KK Spartak (Subotica) – KK Proleter 86:80 (28:15, 12:25, 28:16, 18:24)

     

    Košarkaši zrenjaninskog Proletera pretrpeli su novi, peti ovosezonski poraz, ovog puta u Subotici od ekipe Spartaka, rezultatom 86:80.

     

    Utakmicu koja je odigrana u subotu, 7. decembra, u dvorani „Dudova šuma“, karakterisala je činjenica da su po dve četvrtine pripale različitim rivalima na parketu.

     

    Nakon početnog opipavanja snaga u prvih pet minuta susreta, kada je semafor pokazivao rezultat 10:10, Subotičani su ostatak ovog perioda odigrali odlično. Posle prvih deset minuta na mali odmor su otišli sa prednošću od trinaest poena razlike.

     

    Pročitajte još: Tent po drugi put u sezoni savladao odbojkašice Kleka

     

    Uspeli su izabranici Stefana Atanackovića da se u drugoj četvrtini u potpunosti vrate u meč i dostignu dvocifrenu prednost Spartaka. Stoga su na petnaestominutni odmor otišli sa egal rezultatom 40:40.

     

    Početak trećeg perioda u potpunosti je pripao domaćoj ekipi. Subotičani su nakon samo tri minuta ponovo vratili dvocifrenu prednost na svom kontu (semafor 54:44). Uglavnom su je održavali sve do poslednjeg minuta meča. Sve što su Zrenjaninci uspeli da urade u poslednjem minutu meča, bilo je da su poenima Otovića ublažili poraz na prihvatljivih šest koševa razlike.

     

    Najefikasniji u redovima KK Proleter bili su Nikola Otović i Petar Lambić sa po 17 ubačenih poena. Treba napomenuti da je Lambić uz to zabeležio i 12 skokova, te je na taj način ostvario dabl dabl učinak.

     

    U narednom kolu, koje je na programu 14. decembra, košarkaši Proletera će na parketu Kristalne dvorane dočekati lidera na tabeli, kragujevački Radnički.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport