• Proleter 023 do pobede stigao teže nego što se očekivalo

    ŽKK Duga (Šabac) – ŽKK Proleter 023 56:58 (6:19, 16:15, 16:16, 18:8)   Košarkašice zrenjaninskog Proletera 023 teže nego što se očekivalo savladale su na gostovanju poslednju ekipu šampionata Druge lige Srbije, Dugu iz Šapca.   Izabranice Marka Marinkova mnogo bolje su otvorile meč. Već u prvoj četvrtini stekle su dvocifrenu prednost, koju su održavale […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Proleter 023 do pobede stigao teže nego što se očekivalo

    ŽKK Duga (Šabac) – ŽKK Proleter 023 56:58 (6:19, 16:15, 16:16, 18:8)

     

    Košarkašice zrenjaninskog Proletera 023 teže nego što se očekivalo savladale su na gostovanju poslednju ekipu šampionata Druge lige Srbije, Dugu iz Šapca.

     

    Izabranice Marka Marinkova mnogo bolje su otvorile meč. Već u prvoj četvrtini stekle su dvocifrenu prednost, koju su održavale i u naredna dva perioda igre. Međutim, dekoncentracija i neshvatljiv pad gostujućih košarkašica u poslednjoj četvrtini, umalo nije koštao pobede zrenjaninske crveno – bele. Naime, na samo dvadeset sekundi pred kraj meča, Matićeva svojom drugom trojkom smanjuje prednost gošći iz Zrenjanina na samo dva poena prednosti. Već u narednom napadu, Jelena Bosnić pravi faul nad Matićevom, koja je bila u situaciji da pogocima sa slobodnih bacanja načini iznenađenje kola i dođe do epiteta junakinje utakmice. Međutim, kapitenka domaće ekipe nije uspela da realizuje ni jedan šut sa linije slobodnih bacanja. Stoga su bodovi, teže nego što se očekivalo, ipak stigli u Zrenjanin.

     

    Najefikasnija u redovima Proletera bila je Sofija Olić sa ubačenih 22 poena, dok je takođe dvocifrena u redovima gošći bila i Jelena Bosnić sa 12 pogodaka.

     

    U narednom kolu, Zrenjaninke će na svom terenu dočekati ekipu Karaburme.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport