Sport YSLAJDER

PRIJEM ZA ZLATNE RUKOMETAŠE, STUDENTE NAŠEG FAKULTETA

ZRENJANIN – Za rukometaše, studente Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin”, pobednike i osvajače zlata na rukometnom turniru u okviru “Euroijade”, održane u Parizu, danas je priređen prijem u Gradskoj kući.

 

 

Prijem su priredili pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura i generalni sekretar Sportskog saveza Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković. Oni su zrenjaninskim rukometašima čestitali na uspešnom predstavljanju fakulteta, našeg grada i Srbije, na važnom nadmetanju u studentskoj konkurenciji i odbranjenoj zlatnoj medalji osvojenoj u Pragu.

 

-Hteli smo da odamo priznanje ovim mladim ljudima na lepom rezultatu. Ne smemo zaboraviti činjenicu da su oni članovi Rukometnog kluba “Proleter” i da očekujemo da će tu postizati još bolje rezultate. Nadamo se da će studentski sport u našem gradu doživeti renesansu – istakao je Salapura.

 

-Imali smo naporan put do Pariza, peh sa povredama dvojice igrača već prvog dana, ali i pored svih nedaća bili smo superiorni u duelima sa svim protivnicima. Većina nas trenira u Rukometnom klubu “Proleter”, dobro se poznajemo i imamo kvalitet da pravimo dobre rezultate, pa verujem da ćemo osvajati medalje i u narednim godinama – naglasio je Marko Gaćinović, kapiten ekipe.

 

Marko Gaćinović

 

I njegov saigrač Marko Trninić zadovoljan je ostvarenim rezultatom.

 

– Ovo je veoma korisno iskustvo, na kojem smo pokazali kvalitet, i pored činjenice da smo imali najviše odigranih utakmica. Verujem da ćemo iduće  godine u Berlinu takođe uzeti zlato – najavio je Marko Trninić, koji ističe da mu je cilj da završi fakultet, a da istovremeno razvija uspešnu rukometnu karijeru u klubu “Proleter”.

 

On se zahvalio i Tehničkom fakultetu “Mihajlo Pupin” i Gradu Zrenjaninu na velikoj podršci.

Podeli članak
sinovoz
FAM