Sport Vesti Zrenjanin

Prijem za sjajne vaterpoliste Proletera koji su ušli u viši rang takmičenja

prijem za vaterpoliste proletera
Foto: Grad Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, ugostio je u Gradskoj kući igrače, članove stručnog štaba i rukovodstvo Vaterpolo kluba Proleter, povodom plasmana zrenjaninskih vaterpolista u viši rang takmičenja – prvu B ligu Srbije.

 

Uspeh je postignut nakon osvajanja drugog mesta u nedavno završenom drugoligaškom takmičenju, a nijanse su presudile da ekipa Proletera na kraju prvenstva ne bude i šampion.

 

Kapiten ekipe Luka Bosić poklonio je gradonačelniku loptu s potpisima igrača, istakavši da su se vredno pripremali za drugoligašku sezonu, što je i donelo rezultat.

 

– Radili smo s jednim od najboljih trenera u Srbiji i mislim da smo dobro odgovorili na sve njegove zahteve. Trenirali smo dva puta dnevno više od dva meseca. To je na kraju krunisano osvajanjem drugog mesta i plasmanom u viši rang. Ostaje možda žal i za tim prvim mestom, ali smo ispunili glavni cilj, ulazak u prvu B ligu. Nadam se da ćemo i u ovom rangu postići dobre rezultate. Imamo izuzetne uslove za treniranje, možda i najbolje u Srbiji – naglašava Luka Bosić.

 

Trener ekipe Nenad Vasilevski angažovan je kao vrhunski stručnjak. Svojim radom je opravdao očekivanja rukovodstva kluba.

 

– U toku takmičenja uspeli smo da postignemo i jedan rekord, jer smo dali 208, a primili 50 golova. To je redak poduhvat, bez obzira na rang takmičenja. A što se tiče same finalne utakmice protiv Vukova sa Novog Beograda, do poslednjeg momenta smo bili u igri da osvojimo pehar. Naša ekipa veoma je mlada. Domaći igrači u proseku imaju svega 17 godina, ali su uspeli da sve izdrže tokom priprema i da aktivno učestvuju u ostvarenju cilja – kazao je Vasilevski.

 

 

Angažovan kvalitetan trener

 

Predsednik kluba, zrenjaninski privrednik Dragoljub Bjeloglav, podseća da je na početku drugoligaške sezone zacrtan cilj ulaska u viši rang takmičenja. Zahvalio se gradonačelniku na prijemu, kao i na podršci grada radu i planovima kluba.

 

– Nadali smo se da ćemo uspeti da se plasiramo u viši rang, ali nismo bili sigurni da ćemo to ostvariti. Pojačali smo se po pitanju struke. Angažovali smo kvalitetnog trenera za kog kažu da je poznato trenersko ime u Srbiji. On je uspeo da dovede i odgovarajuća pojačanja u skladu s mogućnostima kluba. Ono što mi je veoma drago jeste da su naši momci, Zrenjaninci, odigrali veoma važnu ulogu u osvajanju tog plasmana i pokazali veliku ozbiljnost u radu i trud – rekao je Bjeloglav.

 

Dodao je i da podrška klubu, osim od strane Grada Zrenjanina, stiže i od lokalne privrede i sponzora, kao i od klupskih članarina, a izrazio je očekivanja da će određena finansijska sredstva stići i od države, kako je to nedavno najavio ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić.

 

– Ovaj rezultat će sigurno uticati da okupimo veći pul sponzora, a najavljena pomoć ministarstva je svakako još jedna dobra vest, jer svi znamo da je vaterpolo naš najtrofejniji sport i treba da ga negujemo – zaključio je predsednik VK Proleter Dragoljub Bjeloglav.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM