• Predrag Klepić i Bogdan Drašković: Nagrade otišle u prave ruke (Foto)

    Takmičar Savate kluba Banat Predrag Klepić dobitnik je godišnje nagrade Sportskog saveza grada Zrenjanina za 2020. u kategoriji seniorskih sportista u neolimpijskim sportovima, dok je u kategoriji juniora ovo priznanje dobio kik-bokser kluba Internacional Bogdan Drašković.   Portal zrenjaninski.com i Caffe Piccolo, koji se nalazi u ulici Koče Kolarova 62 (zgrada Lesnine), ovim povodom ugostili […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Predrag Klepić i Bogdan Drašković: Nagrade otišle u prave ruke (Foto)

    Takmičar Savate kluba Banat Predrag Klepić dobitnik je godišnje nagrade Sportskog saveza grada Zrenjanina za 2020. u kategoriji seniorskih sportista u neolimpijskim sportovima, dok je u kategoriji juniora ovo priznanje dobio kik-bokser kluba Internacional Bogdan Drašković.

     

    Portal zrenjaninski.com i Caffe Piccolo, koji se nalazi u ulici Koče Kolarova 62 (zgrada Lesnine), ovim povodom ugostili su Predraga i Bogdana, sa kojima smo razgovarali o prošlogodišnjim takmičenjima, održavanju forme u doba koronavirusa, narednim takmičenjima, ali i o nagradama Sportskog saveza grada Zrenjanina koje su zasluženo dobili.

     

    – Cela situacija sa koronavirusom je dosta poremetila kako moje, tako i planove drugih sportista. Lično sam imao tu sreću da sam nastupio na Svetskom kupu u aso savateu, početkom prošle godine, pre nego što se koronavirus proširio. Odradio sam tri meča i u polufinalu sam izgubio od Italijana koji je na kraju osvojio kup. To je bilo ogromno iskustvo za mene, s obzirom na to da je reč o mom prvom međunarodnom seniroskom takmičenju – priča Predrag Klepić za naš portal.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Dobro je momci, svaka čast: Muška štafeta sedma na Starom kontinentu

     

    bogdan drašković i predrag klepić

     

    Nakon prvog talasa korone usledilo je i prvenstvo Srbije na kojem je Klepić imao dva meča i u finalu izgubio diskutabilnom odlukom sudija, na koju više ne želi da se osvrće.

     

    Mladi i veoma talentovani kik-bokser Bogdan Drašković ističe da je prošle godine imao veoma malo takmičenja.

     

    – Najuspešnije mi je bilo seniorsko prvenstvo u K1 disciplini, na kojem sam osvojio zlatnu medalju. Dobro sam odradio mečeve i u finalu sam pobedio prekidom – ističe Drašković.

     

    bogdan drašković i predrag klepić

     

    Održavanje forme bio izazov

     

    Specifična situacija sa pandemijom koronavirusa postavila je pred sportiste nove izazove kada je reč o treninzima i održavanju forme. Međutim, Klepić ističe da sa tim nije imao nikakvih problema.

     

    – Po mom mišljenju, bilo je čak mnogo lakše nego ranije, zato što smo bili zatvoreni u kućama i jedini izlaz iz te dosade bilo je treniranje. Samim tim sam trenirao više nego ranije i mogu slobodno da kažem da je 2020. bila godina u kojoj sam bio najspremniji – naglašava Predrag.

     

    Bogdan dodaje da je i u njegovom klubu bilo mnogo manje treninga, zbog otkazivanja takmičenja. Ali, borci iz Internacionala uspevali su da funkcionišu i u takvoj situaciji.

     

    bogdan drašković i predrag klepić

     

    Zapratite Caffe Piccolo na Fejsbuku. 

     

    Obojica očekuju da će ova godina biti povoljnija i da će imati priliku da češće nastupaju u borilištima. Predraga na jesen očekuju takmičenja u aso savateu, što je njegova primarna disciplina, u kojoj je, prema sopstvenom priznanju i najbolji. S druge strane, Bogdan ove godine želi da se posveti boksu, koji mu takođe ide od ruke, te da nastupi na državnom prvenstvu i odradi poneki profi meč.

     

    – Ove godine želim da se fokusiram na boks. Imao sam ranije već šest – sedam profi mečeva. Leži mi, pa želim ponovo da se oprobam u ringu ali, naravno, ne odustajem ni od kik boksa – naglašava Drašković.

     

     

    Nagrada im veoma znači

     

    Na kraju razgovora dotakli smo se i nagrade koju im je dodelio Sportski savez grada Zrenjanina. I Predrag i Bogdan ističu da su bili iznenađeni, da nisu očekivali nagradu i da im je veoma drago što neko ceni njihove uspehe. Zanimljivo je da je nagradu dobila i Bogdanova sestra, kik-bokserka Tijana Drašković.

     

    – I sestra i ja smo se prijatno iznenadili. Trener Goran Zečević nam je nekoliko dana pred svečanost otkrio da smo laureati. To je dokaz da je neko obratio pažnju na nas i naše uspehe, da nas ne prati samo bliža okolina, već širi krug ljudi – kaže Bogdan Drašković.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Predrag dodaje da su se njegovoj nagradi obradovali svi u klubu.

     

    – Stvarno mi znači, i kao priznanje za dosadašnje uspeha, ali i kao podstrek za nešto dalje u mojoj karijeri. Vidim da neko prati naš rad i na ovaj način nagrađuje sportiste – zaključuje Predrag Klepić.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin

    Muškarcu iz Srbije transplantirana pluća u Mađarskoj

    Muškarcu iz Srbije uspešno su o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje transplantirana pluća u bolnici u Budimpešti, gde se trenutno oporavlja od zahvata koji je trajao deset sati, […]