• Pre 15 godina Momir Rnić je sa reprezentacijom osvojio zlato u Kataru

    Navršilo se tačno 15 godina otkako je tadašnja kadetska reprezentacija Srbije i Crne Gore u rukometu, za koju je nastupao i Zrenjaninac Momir Rnić, osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Kataru.   Bila je ovo najtalentovanija generacija našeg rukometa u novom milenijumu. Ova reprezentacija je godinu dana pre toga, 2004, osvojila još jedno zlato, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pre 15 godina Momir Rnić je sa reprezentacijom osvojio zlato u Kataru

    Navršilo se tačno 15 godina otkako je tadašnja kadetska reprezentacija Srbije i Crne Gore u rukometu, za koju je nastupao i Zrenjaninac Momir Rnić, osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Kataru.

     

    Bila je ovo najtalentovanija generacija našeg rukometa u novom milenijumu. Ova reprezentacija je godinu dana pre toga, 2004, osvojila još jedno zlato, i to na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

     

    U finalu Svetskog prvenstva u Kataru reprezentacija Srbije i Crne Gore je pobedila Južnu Koreju rezultatom 39:23 (20:8).

     

    Levi bek Momir Rnić kasnije je nastupao i za seniorsku rukometnu reprezentaciju Srbije. Debi na velikim takmičenjima je imao na Svetskom prvenstvu 2011. u Švedskoj. Bio je deo tima koji je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2012. u Srbiji, a iste godine je nastupao i na Olimpijskim igrama u Londonu. U dresu seniora je nastupao još i na Evropskim prvenstvima 2014. i 2016. godine.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ekskluzivno sa Floride: Zrenjaninac Ilija Krajnović grabi ka elitnoj ligi NFL

     

    Kada je reč o klupskim nastupima, ovaj sportista, koji je rođen 1. novembra 1987. godine, prethodne dve godine je nastupao za zrenjaninski Proleter, u koji se vratio 2018. Početkom maja ove godine objavljeno je da je odlučio da napusti Zrenjanin i da se preseli u Severnu Makedoniju.

     

    Metalurg iz Skoplja je sedmi klub u Rnićevoj bogatoj karijeri.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport