Sport Vesti Zrenjanin

Povratak rvača na borilišta: Zrenjaninci po tradiciji imali zapažen nastup

mladi rvači proletera

Proteklog vikenda nastavljena su rvačka takmičenja u Srbiji. U organizaciji Rvačkog kluba Soko iz Sombora, u subotu, 3. oktobra, održano je prvenstvo Srbije u grčko-rimskom stilu za uzrast U15. Učestvovalo je 20 klubova sa 85 takmičara.

 

Već po tradiciji, zapažene rezultate ostvarili su borci iz srednjobanatskog regiona. Mladi rvači Proletera, sa sakupljenih 95 bodova, ekipno su zauzeli drugo mesto, dok su pojedinačno Zrenjaninci osvojili četiri medalje.

 

PROČITAJTE JOŠ: Posle sedam meseci džudisti se vratili na tatami (Foto)

 

Zlatnim odličjem okitili su se Boris Petrov, u kategoriji do 75kg, i Branko Đukić do 85kg. Srebrni je bio Jovan Miolski, u kategoriji do 62kg, dok je Đorđe Lakatuš zauzeo treće mesto i samim tim osvojio bronzanu medalju u kategoriji do 57kg.

 

Rvački klub Omladinac iz Botoša imao je tri predstavnika, a osvojene su dve medalje. U kategoriji 41kg, Andrej Velisavljev je postao vicešampion, osvojivši srebrnu medalju. Nikola Halas je u kategoriji 48kg osvojio bronzanu medalju.

 

Zoran Bogaroški

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM