• Pokrajina podržala organizaciju dva sportska događaja u Zrenjaninu

    Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta uručio je ugovore o dodeli sredstava za afirmaciju školskog i univerzitetskog sporta u AP Vojvodini i za organizaciju i učešće na međunarodnim sportskim takmičenjima u ovoj godini.   Sa 20 miliona dinara podržana su 33 projekta sportskih organizacija, koje će pripremati međunarodna sportska takmičenja od značaja za […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pokrajina podržala organizaciju dva sportska događaja u Zrenjaninu

    Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta uručio je ugovore o dodeli sredstava za afirmaciju školskog i univerzitetskog sporta u AP Vojvodini i za organizaciju i učešće na međunarodnim sportskim takmičenjima u ovoj godini.

     

    Sa 20 miliona dinara podržana su 33 projekta sportskih organizacija, koje će pripremati međunarodna sportska takmičenja od značaja za AP Vojvodinu ili će učestvovati na internacionalnim sportskim manifestacijama.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Lav Adamov je jedan od najboljih mladih veslača iz našeg grada

     

    Sportski savez grada Zrenjanina je dobio 450.000 dinara za organizaciju međunarodnog memorijalnog turnira u boksu „Zvonko Vujin“. Dane Basta je na svečanosti u Novom Sadu ugovor uručio generalnoj sekretarki Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosavi Đapić Atanacković.

     

    Plivački klub Proleter iz Zrenjanina je na ovom konkursu dobio 200.000 dinara za organizaciju takmičenja 29. Grand prix – Kup Zrenjanina 2022.

     

    Na konkursu za finansiranje programa afirmacije školskog i univerzitetskog sporta sa šest miliona dinara podržan je 31 projekat vaspitno-obrazovnih ustanova iz pokrajine. Finansirani su projekti i programi čiji je cilj unapređenje školskog i univerzitetskog sporta, proširenje ponude školskih sportskih sekcija i školskih i univerzitetskih sportskih takmičenja.

     

    Između ostalih, Osnovna škola „Dositej Obradović“ iz Bočara je na ovom konkursu dobila 200.000 dinara. Sredstva su namenjena za opremanje nove fiskulture sale.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Ove godine smo za učešće sportskih organizacija na međunarodnim takmičenjima izdvojili četiri puta više novca nego prethodne godine. Za školski sport smo izdvojili tri puta više u odnosu na prošlu godinu – istakao je Basta.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport