• POČELO EVROPSKO PRVENSTVO U MODELARSTVU

    Naš grad je ugostio takmičare iz 27 zemalja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Sinoć je na Trgu slobode svečano otvoreno Evropsko prvenstvo slobodnoletećih modela na kojem učestvuje 230 takmičara iz 27 zemalja. U ime domaćina takmičare i goste pozdravio je Duško Radišić, pomoćnik  gradonačelnika Zrenjanina.

    modelarstvo

    Takmičenja su počela jutros na ledini kod Aradca i odvijaće se svakog dana do 20. avgusta. Kvalifikacije su u prepodnevnim satima, a finala, možda i najinteresantnija za građane, su svakog popodneva od 18 do 20 časova.

    Zrenjanin je odabran za domaćina jer ima odlične uslove za organizovanje ovakvog takmičenja: dovoljno veliki prostor van grada i vrlo povoljne vetrove, kao i lepo vreme u ovo doba godine.

    Na prvenstvu učestvuju modelari iz Austrije, Holandije, Švedske, Velike Britanije, Švajcarske, Italije, Francuske, Poljske, Litvanije, Danske, Slovenije, Izraela, Češke, Mađarske, Bugarske, Rusije, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Finske, Turske, Estonije, Slovačke, Letonije, Hrvatske, Ukrajine, Makedonije i Srbije.

    vazduhoplovstvo

    U klasi F1A reprezentaciju Srbije predstavljaće Radoje Blagojević, Slavko Savić i Mića Tica, u kategoriji F1B Svetozar i Bojan Gostojić i Radoje Blagojević, a u klasi F1C Branko Bijelić, Dragan Lakić i Živa Kovački.

    Živa Kovački, reprezentativac Srbije, naš je sugrađanin.

    – Modelarstvom se sa prekidima bavim trideset godina – kaže Kovački. – Očekujem dobre rezultate na ovom prvenstvu, s obzirom na to da naša reprezentacija po svom kvalitetu spada u sam vrh evropskog modelarstva. Uslovi za takmičenje su odlični i pozivam Zrenjanince da dođu do Aradca i uživaju u zaista vrhunskom takmičenju, naglašava Kovački.

    modelari

    Foto: Nandor Vaci

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport