• Po završetku sezone, Jovan Runjevac napušta fudbalski teren i odlazi u Ameriku

    Kada se završi aktuelna sezona u Vojvođanskoj ligi „Istok“, Jovan Runjevac, nekadašnji igrač Radničkog iz Zrenjanina, a sada Kozare iz Banatskog Velikog Sela, spakovaće kofere i zaputiti se na drugi kontinent – u Ameriku. Tamo će pet meseci biti potpuno odvojen od fudbalskog terena i lopte jer u Ameriku odlazi zbog poslovnih obaveza.   – […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Po završetku sezone, Jovan Runjevac napušta fudbalski teren i odlazi u Ameriku

    Kada se završi aktuelna sezona u Vojvođanskoj ligi „Istok“, Jovan Runjevac, nekadašnji igrač Radničkog iz Zrenjanina, a sada Kozare iz Banatskog Velikog Sela, spakovaće kofere i zaputiti se na drugi kontinent – u Ameriku. Tamo će pet meseci biti potpuno odvojen od fudbalskog terena i lopte jer u Ameriku odlazi zbog poslovnih obaveza.

     

    – Dobio sam posao preko rođenog brata Dušana, koji je tamo boravio i prošle godine. Već duže vreme razmišljam o tome, ovo će biti prvi put od moje sedme godine života da pet meseci bukvalno neću pipnuti loptu. Biće to sigurno težak period jer mi je fudbal ljubav za ceo život – priča za portal zrenjaninski.com Jovan Runjevac.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Najperspektivnija odbojkašica u državi Aleksandra Uzelac karijeru nastavlja u Brazilu

     

    Runjevac je u Radničkom proveo tri i po godine, a zrenjaninske crveno-crne je napustio zimus. Posle toga se pridružio ekipi Kozare.

     

    – Pošto Radnički ima ambiciju da ostane u Srpskoj ligi, uoči nastavka prvenstva usledile su ozbiljne pripreme. U tom trenutku sam bio fokusiran na neke druge obaveze, između ostalog i na posao funkcionalnog trenera, za koji se usavršavam. Takođe, treća sam godina na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“, na smeru inženjerski menadžment, i želeo sam da se posvetim fakultetskim obavezama. Ne bih bio potpuno fokusiran na obaveze u klubu. Pričao sam o tome i sa predsednikom Dušanom Tanasićem i odlučio sam da odem – objašnjava Runjevac.

     

    jovan runjevac

     

    Odigrao pet utakmica i postigao pet golova

     

    Sve do kraja zimskog prelaznog roka nije znao gde će nastaviti fudbalsku karijeru. Onda je prelomio da to bude Kozara, klub u kojem je već nastupao.

     

    – U jako dobrim odnosima sam sa prvim čovekom kluba, kao i sa igračima. Ostao sam da živim u Zrenjaninu, jedanput nedeljno putujem na treninge, a odlazim i na utakmice. Uoči nastavka prvenstva u Vojvođanskoj ligi „Istok“ odigrao sam i sve pripremne utakmice – navodi momak koji je u prolećnom delu prvenstva odigrao pet utakmica i postigao pet golova, te upisao jednu asistenciju.

     

    Kozara se trenutno nalazi na devetom mestu na tabeli.

     

    – Što bi se reklo, u mirnoj smo luci, ni u borbi za opstanak, niti za ulazak u viši rang. Do kraja prvenstva ostajem u klubu, a poslednja utakmica je na programu 10. juna, kada kod kuće dočekujemo Omladinac iz Botoša. Posle toga pakujem kofere i odlazim u Ameriku – ističe Runjevac.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Planira da se vrati u Srbiju u novembru. Kaže da želi nakon toga da nastavi da igra fudbal, ali gde, kada i kako, o tome će detaljnije znati kad se vrati.

     

    – Sigurno je da ću i u Americi pratiti rezultate mojih klubova. Fudbala nikad dosta, pa makar i na taj način – zaključuje Jovan Runjevac.

     

    jovan runjevac

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Placeni oglasi?!
      Od fudbalskog zrenjaninskog velikana Proletera, stigosmo do price o fudbaleru koji ide u Ameriku da radi?! Nema kvalitet za Radnicki ZR za Kozaru, nizeligase?!! Pa ni za Ameriku?! Zasto je ovo sportska vest?!!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport