Sport Vesti Zrenjanin

Plivački savez Vojvodine: Ognjen Kovačević je trenutno najveći talenat

ognjen kovačević
Foto: PK Proleter

Plivački savez Vojvodine predložio je da takmičar Plivačkog kluba Proleter iz Zrenjanina Ognjen Kovačević bude stipendista Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

 

Ovaj sekretarijat je, naime, u nastavku realizacije projekta “Sportski talenti Vojvodine”, pozvao sportske saveze da dostave liste najtalentovanijih mladih sportista u pokrajini. Cilj je da se prepoznaju najveći talenti i da im Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu pruži finansijsku podršku.

 

PROČITAJTE JOŠ: Proleter na domaćem terenu pretrpeo poraz od gostiju iz Crvenke

 

Na nedavno održanoj sednici Izvršnog odbora Plivačkog saveza Vojvodine usvojena je lista kandidata za dobijanje ove stipendije. Na toj listi našla su se četiri imena, a prvi na spisku je mladi Zrenjaninac Ognjen Kovačević.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

“Ognjen Kovačević, plivač rođen 2005. godine, predstavlja najvećeg talenta kojeg Plivački savez Srbije trenutno ima. On je plivač koji je na 0,8 odsto od postizanja norme za Evropsko juniorsko prvenstvo. Kao takav, na prvom je mesti liste kandidata”, navodi u obrazloženju Plivački savez Vojvodine.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM