• Plivački maraton „Trofej Džonija Vajsmilera“ po sedmi put na Peskari

    Plivački maraton „Trofej Džonija Vajsmilera“, sedmi po redu, održaće se u subotu, 27. juna, od 11 časova, na popularnom zrenjaninskom kupalištu „Peskara“. Prijave učesnika moguće su do tog dana, do 10.30 časova, na sajtu Saveza za daljinsko i maratonsko i masters plivanje Srbije.   Nadmetanje „Trofej Džonija Vajsmilera“ organizuje Klub daljinskog – maratonskog plivanja Peskara […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Plivački maraton „Trofej Džonija Vajsmilera“ po sedmi put na Peskari

    Plivački maraton „Trofej Džonija Vajsmilera“, sedmi po redu, održaće se u subotu, 27. juna, od 11 časova, na popularnom zrenjaninskom kupalištu „Peskara“. Prijave učesnika moguće su do tog dana, do 10.30 časova, na sajtu Saveza za daljinsko i maratonsko i masters plivanje Srbije.

     

    Nadmetanje „Trofej Džonija Vajsmilera“ organizuje Klub daljinskog – maratonskog plivanja Peskara iz Zrenjanina. Priređivač je Savez za daljinsko-maratonsko i masters plivanje Srbije. Maraton se zvanično vodi i kao SRB Open Water CUP 2020 i Vojvodina Open Water Cup.

     

    – Dužina maratona u kategoriji bubamare je 200 metara. Za revijalnu trku je 400 metara, a glavna trka pliva se tri kilometra, odnosno četiri kruga – kaže za portal zrenjaninski.com Aleksandar Anđelić, predsednik Kluba daljinskog – maratonskog plivanja Peskara Zrenjanin.

     

    Nadmetanje u nekoliko kategorija

     

    Kategorije za bubamare su 200 metara, za plivače do sedam godina, zatim osam i devet godina, i deset i jedanaest godina, sve posebno u muškoj i ženskoj konkurenciji.

     

    Trka na tri kilometra ima 18 uzrasnih kategorija, počev od onih sa manje od deset godina, do onih preko osamdeset godina, sve u muškoj i ženskoj konkurenciji.

     

    Pročitajte još: Testiranje perspektivnih odbojkaša iz Vojvodine održano u „Medisonu“

     

    – Učešće za prijavljene takmičare do 26. juna plaća se 1.000 dinara. Za trku na 3.000 metara, na dan trke, startnina je 1.500 dinara. Učešće za trku na 200 metara je 500 dinara. Učesnici revijalne trke na 400 metara ne plaćaju startninu. Za uplaćenu startninu dobijaju se medalje na trkama od 3.000 metara i 200 metara, po kategorijama za osvojena prva tri mesta. Najbolji u muškoj i ženskoj konkurenciji, u trci na tri kilometra, dobijaju pehare. Nakon trke učesnici sa uplaćenim startninama imaju obrok i okrepljenje. Učesnici revijalne trke za uspešno savladanih 400 metara dobijaju diplomu – napominje Anđelić.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport