Sport Vesti Zrenjanin

Ove nedelje počinje tradicionalni Zimski turnir u malom fudbalu

zimski turnir u malom fudbalu

I ove godine, deveti put po redu, u zrenjaninskim sportskim halama Medison i Kristalna dvorana, održaće se Zimski turnir u malom fudbalu. Tradcionalni turnir danas je predstavljen na konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

 

– Zimski turnir u malom fudbalu je sportski događaj koji Zrenjaninci vole. Posebno mi je drago što će ovaj turnir biti uvod u promociju malog fudbala, odnosno futsala u našem gradu. Već sad mogu da najavim da će u januaru biti odigrana utakmica u futsalu između reprezentacija Srbije i Španije do 19 godina. To će biti pravi fudbalski spektakl – najavio je Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.

 

Prijave su moguće do subote, a u subotu, 21. decembra, u 18 časova, u Kristalnoj dvorani biće izvučeni parovi, rekao je danas Velibor Mladenović, iz Organizacionog odbora turnira.

 

– Očekujemo učešće 32 ekipe. Imamo prijava iz Beograda i Pančeva, ali mi bismo voleli da što više ekipa bude iz Zrenjanina. Turnir počinje u nedelju, 22. decembra, a finale se igra 15. januara. Imamo odličan odziv omladinskih ekipa, što nas posebno raduje – istakao je Mladenović.

 

Pročitajte još: Četvorica košarkaša Petrovgrada kandidati za reprezentaciju Srbije!

 

Zimski turnir u malom fudbalu garantuje dobru atmosferu

 

Prijave su, dakle, još moguće. Kotizacija je 10.000 dinara za seniore, a 5.000 dinara za juniore i pionire. Fond nagrada je povećan, pa tako prva nagrada iznosi 300.000 dinara, druga 50.000, a treća 30.000 dinara. Utakmice će se igrati u Medisonu od 17 i 19 časova. Polufinalni i finalni meč biće odigrani u Kristalnoj dvorani. Organizatori su najavili i lepo iznenađenje za fudbalske sladokusce na kraju turnira, ali danas nisu želeli da otkrivaju detalje.

 

Promociji Zimskog turnira u malom fudbalu danas se pridružio i Dušan Radenković, koji je prošle godine bio proglašen za najboljeg igrača turnira.

 

– Jedva čekam da počne, pogotovo što sam čuo da će učestvovati jako kvalitetne ekipe. Medison je dobro mesto, atmosfera je odlična, a ja očekujem da će tim za koji nastupam i ove godine pobediti – izjavio je Radenković.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM