• Osvajači evropskog zlata na prijemu kod gradonačelnika Zrenjanina

    Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura upriličio je danas u svom kabinetu prijem za reprezentativce Srbije i članove Rvačkog kluba Proleter Matea Nemeša i Zuraba Datunašvilija. On im je tom prilikom uručio prve „sportske pasoše Zrenjanina“, Evropskog grada sporta.   Mate Nemeš i Zurab Datunašvili su osvojili zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u rvanju grčko-rimskim stilom, koje […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Osvajači evropskog zlata na prijemu kod gradonačelnika Zrenjanina

    Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura upriličio je danas u svom kabinetu prijem za reprezentativce Srbije i članove Rvačkog kluba Proleter Matea Nemeša i Zuraba Datunašvilija. On im je tom prilikom uručio prve „sportske pasoše Zrenjanina“, Evropskog grada sporta.

     

    Mate Nemeš i Zurab Datunašvili su osvojili zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u rvanju grčko-rimskim stilom, koje je održano u Varšavi.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Kajakaši Begeja ostvarili najveći uspeh u poslednjoj deceniji rada kluba

     

    – Uspeo sam u prvom kolu da savladam čvrstog protivnika iz Azerbejdžana, a drugi meč sam rvao sa Italijanom, nekadašnjim evropskim prvakom. Najteži meč imao sam u polufinalu, ali sam uspeo da pobedim i finale sam dočekao miran. Rvao sam protiv Poljaka koji je imao veću tremu, zbog očekivanja da bude prvi na svom terenu – istakao je Nemeš.

     

    On je dodao da će pokušati da ponovi uspeh i na Olimpijskim igrama, na kojima je, kako kaže, sve moguće i gde odlučuju detalji i nijanse.

     

    mate nemeš i zurab datunašvili

     

    Simo Salapura: Još jedan izuzetan rezultat

     

    Gradonačelnik Salapura je uputio iskrene čestitke evropskim šampionima.

     

    – Čestitam našim šampionima i sportskim ambasadorima Zrenjanina i Srbije na još jednom izuzetnom rezultatu i osvojenim zlatnim medaljama. Na svakom takmičenju dokazujete zašto je Zrenjanin proglašen za “Evropski grad sporta” i zbog čega je značajno negovati sportsku tradiciju dužu od jednog veka, kao što to više nego uspešno čini Rvački klub Proleter – poručio je šampionima Simo Salapura.

     

    On je Mateu Nemešu poželeo puno uspeha i na Olimpijskim igrama, kao i drugom našem predstavniku Mihailu Kadžaji.

     

    – Verujem da će im se pridružiti i zlatni Datunašvili i Viktor Nemeš. Uveren sam da će zrenjaninsko i srpsko rvanje dominirati i u Tokiju – poručio je Salapura.

     

    Podsetimo, rvači Proletera Mate Nemeš, u kategoriji do 67 kilograma, i Mihail Kadžaja, u kategoriji do 97 kilograma, već su obezbedili olimpijske vize i nastupiće u prestonici Japana. Viktor Nemeš i Zurab Datunašvili pokušaće to da ostvare na poslednjem kvalifikacionom turniru u Sofiji, od 6. do 9. maja.

     

    mate nemeš i zurab datunašvili

     

    Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković zahvalio je gradonačelniku Salapuri na stalnoj podršci grada Zrenjanina rvačkom klubu Proleter i rvačkom sportu uopšte.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Današnjem prijemu u Gradskoj kući prisustvovali su i trener Rvačkog kluba Proleter Vojislav Trajković, predsednik kluba Marko Stanojčić i rvačka i sportska legenda grada Zrenjanina Vojislav Tabački.

     

    Evropskim prvacima čestitke su uputili i zamenik gradonačelnika Saša Santovac i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport