• Opština Žitište odobrila sredstva sportskim klubovima za ovu godinu

    Opština Žitište donela je rešenje o dodeli sredstava po javnom pozivu za sufinansiranje godišnjih programa iz oblasti sporta za 2021. godinu. Ukupno je za ove namene u opštinskom budžetu izdvojeno 7.090.000 dinara, a sredstva je dobilo 19 sportskih klubova i udruženja.   Najviše novca, i to 1,3 miliona dinara, opredeljeno je za Košarkaški klub Sveti […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Opština Žitište odobrila sredstva sportskim klubovima za ovu godinu

    Opština Žitište donela je rešenje o dodeli sredstava po javnom pozivu za sufinansiranje godišnjih programa iz oblasti sporta za 2021. godinu. Ukupno je za ove namene u opštinskom budžetu izdvojeno 7.090.000 dinara, a sredstva je dobilo 19 sportskih klubova i udruženja.

     

    Najviše novca, i to 1,3 miliona dinara, opredeljeno je za Košarkaški klub Sveti Đorđe iz Žitišta. U pitanju je jedan od najuspešnijih sportskih kolektiva iz žitištanske opštine, koji se trenutno takmiči u Drugoj muškoj ligi Srbije – grupa Sever, zajedno sa zrenjaninskim Proleterom.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Bogdan Drašković ponovo dokazao da je jedan od najboljih mladih boraca

     

    Rešenjem Opštinskog veća, po milion dinara dobili su fudbalski klubovi Jedinstvo iz Banatskog Karađorđeva i Begej iz Žitišta. Jedinstvo nastupa u Vojvođanskoj ligi Istok i ove sezone beleži sjajne rezultate. Prvi deo prvenstva završilo je na drugom mestu na tabeli, sa ukupno 39 bodova, jednim manje od prvoplasirane Mladosti iz Omoljice. Begej iz Žitišta takmiči se u istoj ligi i jesenji deo šampionata je završio na šestom mestu, sa ukupno 28 sakupljenih bodova.

     

    Po visini dobijenih sredstava sledi Košarkaški klub Karađorđevo iz Banatskog Karađorđeva. Njemu je iz opštinskog budžeta za ovu godinu pripalo 800.000 dinara. Po 400.000 dinara su dobili Odbojkaški klub Hercegovina iz Ravnog Topolovca i Ženski odbojkaški klub Žitište, a 50.000 dinara manje dobio je FK Napredak iz Česterega.

     

    Najmanje sredstava dobio je Šahovski klub Napredak iz Česterega. On ove godine može da računa na 60.000 dinara iz opštinskog budžeta. Po 70.000 dinara dobile su streljačke družine Begej iz Žitišta i Stari Begej iz Banatskog Dvora.

     

    Sredstva će se izabranim korisnicima isplaćivati na osnovu zahteva, u zavisnosti od ostvarenja budžeta opštine Žitište za ovu godinu.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport