• Ognjen i Lenka su džudisti koji su ove godine osvojili najviše medalja!

    Ognjen Vukobrat i Lenka Stojanov, džudisti zrenjaninskog kluba Proleter, takmičari su koji su u godini na izmaku osvojili najviše medalja na takmičenjima. Njih dvoje se našlo na prvom mestu spiska od 50 takmičara i takmičarki koje je objavio Džudo savez Srbije!   Ovo je samo još jedan dokaz da su Ognjen Vukobrat i Lenka Stojanov […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ognjen i Lenka su džudisti koji su ove godine osvojili najviše medalja!

    Ognjen Vukobrat i Lenka Stojanov, džudisti zrenjaninskog kluba Proleter, takmičari su koji su u godini na izmaku osvojili najviše medalja na takmičenjima. Njih dvoje se našlo na prvom mestu spiska od 50 takmičara i takmičarki koje je objavio Džudo savez Srbije!

     

    Ovo je samo još jedan dokaz da su Ognjen Vukobrat i Lenka Stojanov talenti na koje zrenjaninski džudo može ozbiljno da računa i u narednom periodu.

     

    Ognjen Vukobrat ima deset godina, isto kao i Lenka Stojanov. Oboje idu u Osnovnu školu „Dr Jovan Cvijić“ i odlični su đaci. I oboje su dokaz da se sve može kad se hoće.

     

    Ogi je do sada osvojio više od 50 medalja – 38 zlatnih, deset bronzanih i nekoliko srebrnih. Samo ove godine je imao oko 20 takmičenja i osvojio je 18 zlatnih odličja, jedno srebro i jednu bronzu.

     

    – Džudom se bavim pet i po godina, a prva takmičenja su usledila kada sam imao pet godina. Tada sam osvojio treće mesto. U školi imaju razumevanja za moje obaveze oko sporta, samo što nemam vremena da izlazim sa drugarima i da radim sve ono što oni rade. Jedino vikendom imam malo slobodnog vremena – priča Ognjen za portal zrenjaninski.com.

     

     

    Ali, navodi da ništa nije naporno, ako se voli. A on voli džudo.

     

    – Na ovaj sport su me uputili moji drugari Miona i Bogdan Bogaroški, koji su me odveli na prvi trening. Do tada nisam ni znao da je tata Saša trenirao ovaj sport. Tek posle su mi rekli da je bio istaknuti zrenjaninski džudista, višestruki prvak države – priča Ogi.

     

    Naravno, otac mu je ogromna podrška na svim nastupima. Puno mu pomaže oko takmičenja.

     

    – Nemam strah pred nastupe, zato što znam da ako ga bude, neću izaći kao pobednik. Uvek razmišljam pozitivno – priznaje Ognjen.

     

     

    Ova godina izuzetno uspešna za Lenku

     

    Lenka Stojanov džudo trenira tri i po godine. Ona je do sada osvojila oko 40 medalja, većinom zlatnih. Ova godina joj je bila izuzetno uspešna i imala je više sjajnih nastupa na državnim i pokrajinskim takmičenjima, na kojima je briljirala.

     

    – Pet puta nedeljno treniram, ali to za mene ne predstavlja nikakav problem. Uspevam da uskladim sve obaveze, a odličan sam učenik. Zadovoljna sam odnosom sa drugarima u klubu. Ujedno i pomažem mlađim drugarima da budu uspešni na takmičenjima – priča Lenka za naš portal.

     

    Ona je zahvalna i trenerima Tomislavu Kohajmu i Nikoli Savatoviću na svemu.

     

    – Treneri Tomislav i Nikola su odlični. Stalno su uz nas, i kada su borbe i kada nešto ne shvatamo, pa nam ukazuju na greške. Naša su velika podrška – kaže Lenka Stojanov.

     

    Ona nam je još rekla da su joj idoli Nemanja Majdov i Aleksandar Kukolj, pa nas je odvela i u njenu sobu da nam pokaže fotografije sa ovom dvojicom istaknutih džudista, koje stoje na zidu. Pokazala nam je i sve novinske isečke u kojima se spominju Lenkini uspesi u džudo, a koje sakuplja njena majka.

     

     

    Ognjen Vukobrat i Lenka Stojanov uglavnom osvajaju zlato

     

    Trener ODŽK Proleter Tomislav Kohajm ima samo reči hvale za Ognjena i Lenku.

     

    – Samo lepe reči imam za Ognjena i Lenku, što se tiče odnosa prema treningu, prema trenerima i drugarima. Najviše sam zadovoljan njihovim zalaganjima i rezultatima. Trenutno je velika ekspanzija u džudou u Srbiji i u tim uzrastima jako puno dece trenira i takmiči se. A Ognjen i Lenka uglavnom osvajaju zlatne medalje. Ni u jednom momentu nisu poklekli, svaku kritiku prihvataju, svaku grešku ispravljaju. Ukoliko ovako nastave, mogu da budu vrhunski sportisti i treneri – zaključuje Kohajm.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Imam tu čast da tu decu poznajem i vidjam na takmičenjima… mnogo lepih stvari ste napisali o njima, ali oni su još mnogo više od toga… Lenka ima svoje uzore, ali ona je već veliki uzor drugoj deci… klinci za veliki naklon i respekt

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport