Sport Vesti Zrenjanin

Održano Prvenstvo Srbije u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom (Foto)

prvenstvo srbije u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom
Foto: Zoran Bogaroški

Zrenjaninska hala Medison bila je u subotu, 3. oktobra, poprište mečeva Prvenstva Srbije u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom.

 

Organizator ovog takmičenja bio je Stonoteniski klub K2, a prvenstvo je okupilo sve najbolje sportiste naše države. Među njima su bili i osvajači brojnih evropskih i svetskih medalja, kao i stonoteniseri koji će predstavljati našu državu na Paraolimpijskim igrama naredne godine.

 

PROČITAJTE JOŠ: ŽOK Ub nadmoćan protiv Klečanki: Gošćama pripala sva tri seta (Foto)

 

 

– Grad Zrenjanin tradicionalno podržava ova takmičenja u organizaciji našeg stonoteniskog kluba za osobe sa invaliditetom K2. Činjenica je da je dosta učinjeno u poboljšanju uslova za bavljenje sportom, kako za osobe iz redovne populacije, tako i za osobe sa invaliditetom. Hala “Medison” je posle renoviranja dobila potpuno novu dimenziju. Pristupačna je za osobe sa invaliditetom i zato se ova takmičenja ovde i održavaju – izjavio je Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina.

 

On je dodao i da velike zasluge što je Zrenjanin dobio titulu Evropskog grada sporta 2021. imaju upravo sportisti i rukovodstvo kluba osoba sa invaliditetom i njihovi rezultati na međunarodnim takmičenjima.

 

Tekst i foto: Zoran Bogaroški

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM