Sport Vesti Zrenjanin

Održano Evropsko prvenstvo u futsalu za sveštenike (Foto)

evropsko prvenstvo u futsalu za sveštenike

Na 14. Evropskom prvenstvu u futsalu za sveštenike, koje je ove godine održano u Pragu, po drugi put nastupila je reprezentacija Srbije.

 

Za reprezentaciju su igrala i trojica sveštenika sa teritorije Zrenjaninske biskupije – Roland Feher, sveštenik iz Boke, Čaba Čipak, sveštenik iz Bele Crkve, i Emanuel Tapolčanji, sveštenik iz Torde.

 

Naša reprezentacija završila je na pretposlednjem, 17. mestu, a iza sebe fudbaleri sveštenici ostavili su ekipu Kazahstana.

 

– Nama je vrlo važno da učestvujemo, a rezultat je u drugom planu – priča za portal zrenjaninski.com sveštenik Emaunel Tapolčanji, rukopoloženi sveštenik iz Torde.

 

evropsko prvenstvo u futsalu za sveštenike

 

Pročitajte još: Košarkaši Bagljaša doneli bodove sa gostovanja u Futogu

 

Tapolčanji je bio i najbolji strelac u reprezentaciji Srbije.

 

– Dali smo ukupno četiri gola, od kojih sam ja dao tri. Istovremeno, primili smo 18 – smeje se dok nam prepričava događaje sa prvenstva.

 

Emanuel Tapolčanji na službi je u Tordi, selu koje ima oko 800 stanovnika. U slobodno vreme, rekreativno se bavi fudbalom.

 

– Okupljamo mlade, ali i malo starije koji vole fudbal. Uslovi baš nisu najbolji, jer nemamo salu, ali igramo napolju i po lepom i po ružnom vremenu. Važno nam je, pre svega, druženje – kaže on.

 

Torda deli sudbinu svih banatskih sela. Meštana je sve manje, pogotovo mladih. Ipak, u selu se trude da očuvaju društveni život koliko god je moguće.

 

– Zato nam je sport toliko važan – ističe Emanuel i dodaje da mu je žao što se žene u Tordi rekreativno ne bave nijednim sportom.

 

– Pričali su mi da su se nekad žene u Tordi bavile rukometom, ali toga više nema – dodaje naš sagovornik.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM