• ODRŽAN TRADICIONALNI MEĐUNARODNI DŽUDO TURNIR (FOTO)

    ZRENJANIN – U subotu, 11. marta, u zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani, održan je 35. tradicionalni međunarodni džudo turnir, u organizaciji OJK „Proleter MD“. Na ovogodišnjem turniru učešće je uzelo 376 džudista iz 44 kluba. Treba napomenuti da su se pored najpoznatijih domaćih timova pozivu odazvali i klubovi iz Mađarske, Rumunije, Slovenije, pa i jedan klub iz […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ODRŽAN TRADICIONALNI MEĐUNARODNI DŽUDO TURNIR (FOTO)

    ZRENJANIN – U subotu, 11. marta, u zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani, održan je 35. tradicionalni međunarodni džudo turnir, u organizaciji OJK „Proleter MD“.

    OJK Proleter MD (Foto: Zoran Bogaroški)

    Na ovogodišnjem turniru učešće je uzelo 376 džudista iz 44 kluba. Treba napomenuti da su se pored najpoznatijih domaćih timova pozivu odazvali i klubovi iz Mađarske, Rumunije, Slovenije, pa i jedan klub iz Rusije.

    – Za nas je velika čast što je Zrenjanin domaćin još jednog ovakvog događaja. Ne smemo zaboraviti da je prošlog vikenda naš grad bio grad borilačkih sportova, i da je pored međunarodnog džudo turnira održan i Kup Srbije za mlade rvače, zatim tekvondo turnir, kao i trodnevni seminar borilačkih veština – rekao je Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, koji je svečano otvorio ovogodišnji turnir.

    Foto: Zoran Bogaroški

    U konkurenciji poletarki (devojčice rođene 2007. i 2008. godište) najbolja ekipa ovogodišnjeg turnira je ekipa Džudo kluba „Cement“ iz Beočina, dok su kod poletaraca najbolji bili džudisti beogradske „Crvene zvezde“.

    Milan Bulajak (Proleter MD) – Foto: Zoran Bogaroški

    Kod mlađih pionirki (2005. i 2006. godište), najbolje su bile devojčice iz Džudo kluba „TSK“ iz Temerina, dok su kod dečaka najbolji bili domaćini, džudisti Proletera iz Zrenjanina.

    Marko Delić (Proleter MD) – Foto: Zoran Bogaroški

    Najbolje u konkurenciji starijih pionirki (2003. i 2004. godište), bile su devojčice iz Džudo kluba „Novosadski“, a kod dečaka džudisti Cementa iz Beočina, koji su na kraju i postali ukupni pobednici ovogodišnjeg turnira „8. mart“.

    Ispred OJK „Proleter MD“ zlatne medalje su osvojili Nemanja Ristić, Milan Bulaja, Vuk Tankosić, Nemanja Kojčić, Anja Kuručev i Aleksandar Rakić, srebrne Marko Delić i Dina Terzin, a bronzane Bogdan Bogaroški, Marko Milutin, Petar Nikolin, Milica Batanjski, Nikolina Bakić, Nenad Bakić, Sofija Fekete i Sabolč Poša.
    Apolon Maribor (Foto: Zoran Bogaroški)

    Kao što to već dolikuje, i odlika je banatskog gostoprimstva, rukovodstvo OJK Proleter MD je i narednog dana, nakon turnira, organizovalo zajedničko druženje i posetu Gradskom bazenu za svoje najmlađe takmičare, sa gostima iz Rusije i Slovenije.

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

    Phoenix Rumunija (Foto: Zoran Bogaroški)
    Olimp Rusija (Foto: Zoran Bogaroški)
    Foto: Zoran Bogaroški
    Foto: Zoran Bogaroški

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport