Sport Vesti Zrenjanin

Odličan nastup najmlađih atletičara „Proletera“ u Sloveniji

Najmlađi atletičari zrenjaninskog Atletskog kluba „Proleter“ proteklog vikenda učestvovali su na međunarodnom mitingu „Marijana Lužar“ u Radovljici, u Sloveniji.

 

Na ovom mitingu učestvovali su takmičari svih uzrasnih kategorija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Austrije, Srbije i domaćina, Slovenije.

 

Marijana Lužar je poznata atletičarka još iz vremena bivše zajedničke države. Preminula je u 46. godini a već godinama u njenu čast održava se ovaj atletski miting.

 

-Presrećni smo što smo dobili poziv za učešće na ovom mitingu, kao i zato što smo dostojno branili boje kluba i naše zemlje. Takođe, srećni smo i što smo na mitingu nastupali sa atletičarima beogradskog „Partizana“, dobro se družili i pokazali da je to moguće i sa konkurencijom. Organizacija je bila odlična, domaćini izuzetni i nadamo se da ćemo imati prilike da na ovakvim mitinzima učestvujemo i ubuduće – kaže Mirjana Grujić, trener najmlađih atletičara „Proletera“.

 

 

Na mitingu je učestvovalo 10 atletičara „Proletera“. Svi su se takmičili odlično, ali dvoje ih se vraća sa medaljama: Maša Trbojević osvojila je dve srebrne medalje, u trci na 300 metara i u skoku u dalj, a Aleksa Bajin takođe srebro na 300 metara.

 

Bronzane medalje za „dlaku“ su izmakle Milošu Jovčiću u vortexu i Mateji Nosonjinu u skoku u dalj.

 

Odlična 5. mesta osvojili su Tea Mašić sa ličnim rekordom, kao najmlađa u toj kategoriji, u vortexu, Ognjen Popov u trci na 300 metara i Petra Dimitrijević na 300 metara.
Milica Ljubojević osvojila je 7. mesto u trci na 300 metara.

 

Odlično su nastupile i Emilija Bajin u trci na 600 metara i Aleksandra Dimitrijević u trci na 300 metara i u skoku u dalj.

 

 

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM