Sport Vesti Zrenjanin

Odbojkaš Nikola Funduk potencijalni kandidat za pionirsku reprezentaciju Srbije

nikola funduk
Foto: zrenjaninski.com

Odbojkaš Proletera iz Zrenjanina Nikola Funduk dobio je poziv Odbojkaškog saveza Srbije da učestvuje u kontrolnim pripremama potencijalnih kandidata za mušku pionirsku reprezentaciju. Okupljanje kandidata zakazano je za 22. novembar u Beogradu, a pripreme će trajati do 25. novembra.

 

– Iznenadio sam se kada sam dobio poziv. Ujedno mi je drago što imam priliku da se dokažem i eventualno postanem član pionirske reprezentacije Srbije. Imam određenu tremu, ali i to je sastavni deo sporta. Očekujem da prođem, međutim, ako se to i ne desi ovog puta, neću se razočarati, jer će biti još prilika. Na meni je samo da vredno treniram i da napredujem – kaže za portal zrenjaninski.com Nikola Funduk, koji igra na poziciji primača i sa kojim smo razgovarali u prijatnom ambijentu kafea Izlog, u Hotelu Vojvodina.

 

PROČITAJTE JOŠ: Tekvondo klub Zrenjanin bogatiji za osam medalja i čak tri pehara

 

Nikola je rođen 25. juna 2009. u Zrenjaninu i učenik je osmog razreda Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“. Odbojkom je počeo da se bavi u drugom razredu. Ranije je trenirao plivanje i fudbal, ali se nije pronašao u ovim sportovima.

 

– Prvo je sestra krenula na odbojku. Gledao sam njene treninge i izgledali su mi veoma zanimljivi. Onda sam i ja počeo da treniram, prvo u školi, da bi me posle godinu dana nastavnica odvela u Odbojkaški klub Proleter – priča naš mladi sagovornik.

 

nikola funduk
Foto: Privatna arhiva

 

Atmosfera u ekipi sjajna

 

Trener pionira je Darko Jančić, a Nikola nekada trenira i sa seniorskom ekipom koju vodi trener Predrag Tanacković.

 

– Atmosfera u ekipi je sjajna, a treninzi su jako dobri. Važno je da se saigrači međusobno podržavaju. Uvek dižemo atmosferu da bismo što bolje odigrali utakmicu – ističe Nikola.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Pioniri Proletera su ovu takmičarsku sezonu u prvenstvu Vojvodine startovali sa tri pobede sa maksimalnih 3:0. Sutra u Ravnom Topolovcu igraju protiv SK Volley, ekipe koja im je jedan od najvećih konkurenata.

 

nikola funduk
Foto: Privatna arhiva

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak