• Očekivana pobeda u Nišu, KK Proleter nije dozvolio nikakvo iznenađenje

    OKK Konstantin – KK Proleter 63:78 (13:24, 16:20, 22:13, 12:21)   Košarkaši zrenjaninskog Proletera očekivano su u subotu, 9. novembra, u okviru 6. kola Druge lige Srbije, slavili na gostovanju u Nišu protiv poslednjeplasirane ekipe na tabeli, OKK Konstantin, rezultatom 78:63.   Izabranici Stefana Atanackovića mnogo bolje su otvorili ovaj meč. Već nakon šest minuta […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Očekivana pobeda u Nišu, KK Proleter nije dozvolio nikakvo iznenađenje

    OKK Konstantin – KK Proleter 63:78 (13:24, 16:20, 22:13, 12:21)

     

    Košarkaši zrenjaninskog Proletera očekivano su u subotu, 9. novembra, u okviru 6. kola Druge lige Srbije, slavili na gostovanju u Nišu protiv poslednjeplasirane ekipe na tabeli, OKK Konstantin, rezultatom 78:63.

     

    Izabranici Stefana Atanackovića mnogo bolje su otvorili ovaj meč. Već nakon šest minuta igre imali su dvocifrenu prednost na svom kontu.

     

    Domaća ekipa početkom druge četvrtine pravi seriju 9:0 i smanjuje rezultat na samo dva poena zaostatka. To je na trenutak dalo nadu Nišlijama da mogu da naprave preokret. Međutim, igrači Proletera ponovo „dodaju gas“, te drugu četvrtinu završavaju sa petnaest poena prednosti.

     

     

    Treća četvrtina je u potpunosti pripala ekipi Konstantin. Ona uspeva u nekoliko navrata da smanji prednost zrenjaninskih crveno-belih na podnošljivih minus šest, a početnim poenima u poslednoj deonici da dođe čak i do minus četiri. Favorizovani Zrenjaninci, ipak, nisu dozvolili da se desi iznenađenje. Strpljivom igrom i preciznim šutevima do kraja meča povećavali su svoju prednost, te su na taj način priveli utakmicu kraju i bodove zasluženo doneli u grad na obalama Begeja.

     

    Pročitajte još: Odbojkaši Proletera slavili na gostovanju u Novoj Pazovi

     

    Bila je ovo četvrta ovosezonska pobeda, koja je KK Proleter pozicionirala na deobi od trećeg do šestog mesta na tabeli.

     

    Najefikasniji u redovima gostujuće ekipe iz Zrenjanina bio je Miljan Rakić sa 19 postignutih poena, dok su se po efikasnosti takođe istakli Milan Munižaba sa 17, odnosno Nikola Orlić sa 15 ubačenih koševa.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport