Sport

NOVI EVROPSKI BODOVI ZA SARIĆA

ZRENJANIN – Proteklog vikenda je u mađarskom gradu Pakšu održan evropski juniorski kup na kojem je učestvovalo preko 60 zemalja iz celog sveta.

Dušan Sarić (desno) sa trenerom Nikolom Savatovićem
Dušan Sarić (desno) sa trenerom Nikolom Savatovićem

Na ovom izuzetno bitnom i kvalitetnom evropskom kupu nastupio je i takmičar Omladinskog džudo kluba Proleter MD iz Zrenjanina i reprezentativac Srbije u kategoriji do 81 kg Dušan Sarić.

On je nastupio u jednoj od najozbiljnijih kategorija sa izuzetno dobrim borcima i pokazao je još jednom ozbiljan napredak i veliki potencijal koji poseduje.

U prvom meču uspeo je da savlada Iurie Mocanua iz Moldavije, a u drugom je bio bolji od reprezentativca Nemačke Janosa Hunfelda. 

U osmini finala naišao je na ozbiljnog favorita iz Francuske Nikolasa Chilarda, protiv koga je Dušan vodio do pred sam kraj, ali je ipak evropsko iskustvo Francuza presudilo, pa je ovaj uspeo da savlada našeg šampiona i zaustavi njegov odličan nastup na takmičenju.

Ovaj evropski kup bio je ujedno i najbolji Dušanov nastup na evro sceni i ovim bitnim poenima se polako uzdiže na listi boraca u pomenutoj kategoriji.

Naredni evropski kup ga očekuje 23. jula u Pragu.

Podeli članak
sinovoz
FAM