• Nišlije u jučerašnjem susretu bile nadmoćnije od Zrenjaninaca

    RK Železničar (Niš) – RK Proleter 36:28 (poluvreme 20:12)   Rukometaši zrenjaninskog Proletera pretrpeli su još jedan težak poraz na gostovanjima. Oni su, naime, u okviru 12. kola ARKUS Super lige Srbije, u ponedeljak, 2. decembra, na gostovanju u Nišu izgubili od ekipe RK Železničar rezultatom 36:28.   Izostanak prvog trenera zrenjaninskih crveno-belih Ljubomira Obradovića, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Nišlije u jučerašnjem susretu bile nadmoćnije od Zrenjaninaca

    RK Železničar (Niš) – RK Proleter 36:28 (poluvreme 20:12)

     

    Rukometaši zrenjaninskog Proletera pretrpeli su još jedan težak poraz na gostovanjima. Oni su, naime, u okviru 12. kola ARKUS Super lige Srbije, u ponedeljak, 2. decembra, na gostovanju u Nišu izgubili od ekipe RK Železničar rezultatom 36:28.

     

    Izostanak prvog trenera zrenjaninskih crveno-belih Ljubomira Obradovića, koji se u ovim trenucima kao selektor nalazi sa ženskom reprezentacijom na svetskom prvenstvu u Japanu, umnogome je uticao na organizaciju u igri rukometaša Proletera.

     

    Ako ne računamo uvodne minute meča, Nišlije su tokom celog susreta bile dominantnija ekipa na terenu. Oni su već u 10. minutu imali plus pet na svom kontu (semafor 8:3). A na petnaestominutnu pauzu otišli su sa osam golova prednosti.

     

    Silovito su rukometaši Železničara otpočeli i drugo poluvreme. Prvu dvocifrenu prednost zabeležili su u 34. minutu (semafor 24:14). Maksimalnih plus dvanaest u korist Nišlija viđeni su u dva navrata, u 49. i 53. minutu. U poslednjih sedam minuta utakmice izabranici Gorjana Spahića uspeli da smanje vođstvo domaćina, te utakmicu završe porazom od osam golova razlike.

     

    Pročitajte još: Bronza iz Slovačke za karatistu Zrenjanina Đorđa Salapuru

     

    Najefikasniji u redovima gostiju iz Zrenjanina bio je David Pešić sa pet pogodaka. Po četiri puta u listu strelaca su se upisali Uroš Elezović, Momir Rnić i Predrag Krivošija.

     

    Nakon ovog kola, rukometaši RK Proleter, sa skorom od četiri pobede, jednim nerešenim rezultatom i sedam poraza, zauzimaju deveto mesto na tabeli.

     

    U narednom, 13. kolu, Zrenjaninci će na parketu Kristalne dvorane, u subotu, 7. decembra, dočekati ekipu beogradskog Partizana.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport